Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Rejtélyes milliomos támogatja adójából a Fidesz-közeli Századvéget

2013.09.17. 13:06

Egyetlen ember támogatta adója egy százalékával a Fidesz-közeli Századvég Politikai Iskola Alapítványt, de ez is közel egymillió forintot jelentett. Egészen pontosan 993.212 forintot. Ahhoz pedig, hogy az éves személyi jövedelemadó egy százaléka ennyi legyen, évente több mint 600 millió forintot kell keresni. De ki ez az elképesztően jól kereső, titokzatos jótevő? Az izgalmas kérdésre sinkasonka.tumblr mai posztja hívta fel a figyelmünket.

Mivel a személyi jövedelemadó a teljes jövedelem 16 százaléka, és ennek az egy százaléka volt közel egymillió forint, így minimum havi 50 millió forintot kell keresnie annak, aki ekkora összeget hozott össze az egyszázalékos felajánlásával.

Megkeresésünkre Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány alelnöke megerősítette az információt, tényleg egyetlen egyszázalékos felajánlást kapott az alapítvány.

A kutatóintézet egyébként nem igazán szorul rá a felajánlásokra, tavaly januárban például 3,1 milliárd forint keretösszegű tanácsadói szerződést kötött a kormánnyal. De a tavaly decemberi 15 millió forintos adomány után most húsz millióval járul hozzá a Szerencsejáték Zrt. is a Századvég működéséhez.