Illegális ralizóval karambolozott Hende Csaba

2013.09.19. 18:25 Módosítva: 2013.09.20. 12:09
Pénteken elhagyhatta a budapesti Honvédkórházat Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki előző nap autóbalesetet szenvedett. A Facebookon azt írta, jobban van, és „remélhetőleg néhány nap múlva minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba”.

„A mai napon, jó általános állapotban, további otthoni gyógyulás céljából elhagyta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházát Hende Csaba honvédelmi miniszter, miután vállsérülését ellátták. A miniszter könnyebb zúzódásokat szenvedett munkatársa és a mellkassérült gépkocsivezetője a kezelés után ma szintén hazatérhetett” – közölte a HM.

A közlemény kitér a balesetet okozó sofőr állapotára is, akit a mellkas csontvázának sérülésével, valamint hasi és végtag zúzódással a baleseti sebészeti osztályon kezelnek. Állapota stabil, megfigyelése és további kezelése várhatóan egy hétig tart.

A minisztert szállító autó csütörtök délután szenvedett balesetet a 2122-es úton Nógrád megyében – erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

Látott már illegális versenyt?

Ha beleszaladt már engedély nélkül autó- vagy motorversenybe, raliba, vagy tud ilyenről, kérjük, írjon nekünk!

A karambol a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszon történt, amelyet egy szécsényi raliversenyző-páros engedély nélkül le akart zárni. Szemtanúk beszámolója szerint a honvédségi autó megkülönböztető jelzést használva kerülte ki az illegális lezárást jelző embert, majd nem sokkal később karambolozott a ralisokkal. Az Index információi szerint „negyedfrontális ütközés” volt, a raliautó levágott egy ívet, és nagy sebességgel ment a baleset pillanatában. A Honvédelmi Minisztérium csütörtök esti közleménye szerint a Hende Csabát szállító gépkocsi  „a közlekedési szabályoknak megfelelően, a megengedett sebességhatárt betartva közlekedett”.

A raliautó vezetője a Velvet információi szerint a Rally Túra Egyesület bajnokságában versenyez. A félhivatalosan utánpótlás-bajnokságnak is tekintett RTE következő futama most hétvégén lesz Vác környékén. „Gondolom, arra készültek, próbálgatták a kocsit” – mondta  a Velvetnek a ralis egyik ismerőse. Más források szerint egy 24 éves fiatalemberről van szó, akinek tudomásunk szerint hat rendbeli szabálysértés van már a rovásán, sokszor büntették meg gyorshajtásért.

A balesetben hárman súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg. Szemtanúk beszámolójából úgy tudni, hogy a miniszter a saját lábán szállt ki a sérült autóból.

A tájékoztatót tartó Szabó István dandártábornok úgy tudja, hogy a miniszter autójában még ketten utaztak. Hende Csabán kívül tanácsadója és a gépkocsi vezetője ült a kocsiban, ők gyakorlatilag karcolás nélkül megúszták a balesetet.

A miniszter fél hatra, Balla Mihály Nógrád megyei fideszes országgyűlési képviselővel közösen meghirdetett rezsicsökkentő fórumra ment Szécsénybe. Valószínűleg le akarták rövidíteni az utat, így kerültek a főútról a Hollókő mellett is elvezető alsóbbrendű útra, ami 26 kilométerrel rövidebb, mint körbemenni a 21-esen és 22-esen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport