Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Felfüggesztett börtön a tanárverő szülőnek

2013.09.19. 23:24

Egy év hat hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt akéki szülőt csütörtökön, aki fiának tanárát bántalmazta a település középiskolájában - közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, sajtószóvivője. Nyakó Zsuzsanna elmondta, fellebbezés híján az ítélet jogerős.

A bíróság megállapítása szerint a nő 11. osztályos fia az iskolában orvosi felmentésre hivatkozva nem akart részt venni a gyakorlati oktatáson. Tanára felhívta a figyelmét arra, hogy ha hiányzása meghalad egy bizonyos óraszámot, függetlenül attól, igazolt-e vagy sem a távolléte, évet kell ismételnie. Ennek ellenére a diák nem volt hajlandó bekapcsolódni az oktatásba, tiszteletlenül visszabeszélt tanárának, és folyamatosan zavarta az órát. Az iskolában ezért jegyzőkönyvbe vették viselkedését, fegyelmi eljárást indítottak ellene, és hazaküldték.

A tanuló anyja ezután az iskolában megkereste a tanárt, hangosan szidalmazta, megfenyegette, hogy kint megvárja, majd hirtelen arcul ütötte, nyolc napon belüli sérülést okozva a pedagógusnak.

A törvényszéki szóvivő hangsúlyozta, a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy sok a hasonló jellegű bűncselekmény és azt, hogy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés vétsége miatt halmazati büntetést kellett kiszabnia. Enyhítő körülményként a nő büntetlen előéletét, beismerő vallomását vette figyelembe a bíróság, továbbá, hogy cselekményét megbánva bocsánatot kért a tanártól - tette hozzá.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője csütörtök délelőtt tájékoztatta arról az MTI-t, hogy a nőt kedden vette őrizetbe a rendőrség, és a nyíregyházi járási ügyészség gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé.