Ügyetlen rendőr bénította meg a körutat

2013.09.19. 17:06 Módosítva: 2013.09.19. 19:29

Két villamos közé szorult egy rendőrautó a Corvin-negyednél. A járőrkocsi a 4-6-os megállójában próbálta megelőzni a Mester utca felé továbbinduló villamost, de már nem fért el a szembejövő járattól.

A BME egy informatikus hallgatója, aki az egyik villamoson utazott, azt mondja, a rendőrök szirénázva előztek, majd a következő pillanatban a villamos satufékezett, de így sem tudta elkerülni a keresztbe forduló rendőrautóval való ütközést. A zsúfolt villamoson ugyan majdnem mindenki elesett, de nem esett senkinek baja.

A járókelők körében általános izgalmat okozott a jelenség, a fotózáson kívül többen tapsoltak is és az érintett rendőrök előléptetési esélyeit latolgatták.

Egy másik szemtanú szerint viszont nem a rendőr volt ügyetlen. „Messziről látható volt, hogy a rendőrautó megkülönböztető jelzéseit használva halad a Petőfi-híd irányába, menetiránnyal szemben a villamos sínen. A rendőrautó a Petőfi-híd felé tartó villamos mellé ért, ennek ellenére a villamos a megállóból elindult, gyorsított. A rendőrautó, hogy elkerülje a Petőfi-híd irányából épp a megállóba beálló villamossal a frontális ütközést és a megállóban várakozó tömegbe csapódást, berántotta a kormányt a két villamos közé.” – írta az Indexnek.

A Blaha Lujza tér és a Dél-Budai végállomások között a baleset után szünetelt a villamosközlekedés, a járatok este hét óra körül indultak újra.