Auguszta
-4 °C
2 °C

Magyar rendőrt akart megvesztegetni, megjárta

2013.09.26. 14:11

Nem jogerősen egy év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék szerdán egy lengyel férfit, aki két héttel ezelőtt meg akart vesztegetni egy rendőrt Budapesten - közölte a megbízott fővárosi főügyész. Ibolya Tibor közleménye szerint az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője is enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A lengyel férfit a kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével vádolták, gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A vád szerint szeptember 12-én az I. kerületi Király lépcsőnél a Készenléti Rendőrség rendőrei igazoltatni akarták a férfit. Ő nem adta át papírjait, ezért a járőrök közölték vele, hogy előállítják kerületi rendőrségre.

Amikor a szolgálati autóhoz értek, a lengyel sofőr az övtáskájából elővett egy 100 euróst és azt a mellette álló rendőrnek nyújtotta. A lengyel férfi azt kérte, hogy mielőtt beviszik, hadd adjon át egy CD-tokot a a közelben lévő társának átadná.

A járőrök ezt nem engedték, a tokban pedig kábítószergyanús anyagokat és anyagmaradványokat találtak, a tokot lefoglalták.