Rettenetesen szégyelli magát a Lada sofőrje

2013.09.26. 00:07 Módosítva: 2013.09.26. 00:17

Szeptember 7-én Kapuvár és Vitnyéd között egy Lada átsodródott az út túloldalára, és összeütközött a HAT-AGRO Győr női kosárlabdacsapatot szállító autóbusszal. A balesetben meghalt Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző, Natasa Kovacsevicsnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábát, és sok játékos súlyosan megsérült.  

A Ladát vezető 69 éves K. Mihály annyira összeomlott, hogy eleinte hozzátartozóival sem igen akart beszélni, szerda este, két héttel a baleset után először szólalt meg a nyilvánosság előtt az RTL Klub Házon kívül című műsorában.

A jogerős döntés szerint a sofőr szabadlábon védekezhet, mert ugyan elismerte, hogy ő okozta a balesetet, úgy látták, nem áll fent nála a szökés veszélye. Halálos tömegszerencsétlenség okozásával vádolhatják majd. Az RTL-nek azt mondta, ha börtönbüntetést rónak ki rá, nem tud mit tenni, vállalja.

K. Mihály elmondta, hogy eddig nem akart kamerák előtt beszélni, mert rettenetesen szégyelli magát.

Az idős kőműves azon a napon Sopronban volt az unokájánál, miután végzett egy betonozással, délben elindult volna hazafelé. Mihálynak jó kedve volt, mert hazafelé beesett még egy munka. „Azon spekuláltam, hogy milyen szerszámok kellenek majd” – mesélte a kórházi ágyból. Lassan ment, ahogy szokott, arra emlékszik, hogy egy bogár beszállt az autójába, megpróbálta elhessegetni, és ezután történt a baleset. „Azt vettem észre, hogy lent vagyok az útpadkán, aztán visszarántottam a kormányt, akkor ütköztünk. Utána nem láttam a buszt, azt hittem, elment. Szerencsére be voltam kötve, mert kirepültem volna” – mondta.

K. Mihály az újságból értesült a tragédiáról. „Mikor olvastam az újságot, a szívem majdnem megszakadt, nagyon sajnálom őket, és szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni. Ne haragudjanak rám, nem akartam!” – mondta elkeseredve.

„Az egyikükkel együtt utaztam a mentőben, úgy szégyelltem magam, hogy rá sem tudtam nézni” – mesélte. „Készakarva senki nem csinál ilyet” – mondta feleségével együtt.

A kórházban csak K. bácsiként emlegetik, csípő- és medencecsontja tört el, még egy hónapig lesz bent. „Mikor megtudták itt, hogy ki vagyok, úgy néztek rám, mint egy leprásra.”

K. Mihálynak életében eddig három kocsija volt: egy Moszkvics és két Lada. Azt mondja, soha nem ment még 120-nál többel, és az elmúlt években még csak koccanása sem volt.

A műsorban a győri klub igazgatója, Fűzy András azt nyilatkozta: „Nem így akarta biztos, nem tudom hibáztatni.”

Laklóth Anna, a kosárcsapat csapatkapitánya azt mondta a műsorban: „Van, amikor mérges vagyok, de nem a bácsira, csak hogy miért kellett ennek megtörténnie.”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport