Kecskeméti lehet a legöregebb macska

2013.09.28. 10:19
208981 panni-cica
Fotó: baon.hu

Habár már őszes, még mindig sűrű, hosszú fekete szőre és szép szemei vannak a világ talán legöregebb macskájának, a kecskeméti Panninak. A cica jövőre lesz 27 éves, és gazdája szerint ezzel a korral bőven kenterbe veri a világ legöregebb cicusaként számon tartott 24 éves, Amerikában élő Pinky-t.

Panni ugyan már nehezen mozog, de ez egy szobacicánál talán nem olyan nagy baj, különösen, ha gazdái minden kívánságát figyelik és teljesítik. A Baon cikke szerint Panninak elég egyet nyávognia, és máris felteszik az ágyra vagy a székre. Ugyan korábban könnyedén felugrott bárhová, ma már képtelen rá. Panni ízületi és szívgyógyszereket is szed, és pár éve meg is süketült. Szerencsére az étvágya még jó, Faragóné Ica óránként ad neki néhány falatot.

"Panni 1987 márciusában született, nem sokkal ezután vettük meg egy apróhirdetés nyomán. Nem is kis összegért: tízezer forintért" – mondta a lapnak a büszke gazdi. Hozzátette azt is, hogy Panninak nincsen törzskönyve, papírjai, így nem lehet igazolni a korát. A vénlánynak egyébként kölykei sem születtek, mert megvétele után nem sokkal ivartalanították.

A cikk szerint Panni szereti a simogatást, de idősebb korára egy kicsit agresszív lett, könnyen odacsap. Amikor pózolni kellett volna a kamerának, akkor pedig fújni kezdett.