Pokorni óvott a buzizástól, Lázár nem beszélt a kongresszuson

2013.09.28. 15:44
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • annak, hogy Orbán Viktor maradt a Fidesz elnöke és közben szól a Lsiten to your heart, a kivetítőn pedig Orbán Vikotorról összeállított videót vetítenek. Fergeteges a hangulat!

  • Az szavazatok összesítése alapján: a számvizsgáló bizottságra az 1284 regisztrált küldöttből, 1192 fő szavazott, ebből érvényes 1089 volt, érvénytelen 103. Bánki Erik 1045, Menzer Erzsébent 1027,  Dancsó József 1007, Kis imre László  984 Papcsák Ferenc 926 szavazattal lett tag, míg Vas Imre 200 Bence Gábor 186 asszavazattal póttag lett.

  • 1284 küldött regisztrált, 1239 ember szavazott, ebből 1194 érvényes, 45 érvénytelen. Ismertetik, hogy a különböző testületekbe, mandátum, szánvizsgáló bizottságokba ki került be.

  • Az alelnökökre leadott szavazatok: Kósa Lajos 1236, Pelczné 1160, Pokorni Zoltán 1082, Lázár János 1005. Az elnökválasztás végeredménye: Orbán 1241-ből 1240 szavazatot kapott.

  • "Meghallgattuk századszor is a fideszes kampánydalt, 1990-ből. Még ma is működik, 23 év után is megmozdulj bennünk valami" – kezdte Orbán Viktor, a Fidesz újonnan megválasztott elnöke. A dal megragadta és láthatóbbá tette az igazságot: "nincs olyan, hogy a magánéletben a szívedre, de a közéletben a hazugságra hallgass. A Kádár-rendszer eleven tagadása volt ez a dal. Ne törődj a közügyekkel, cserébe megengedjük, hogy boldog légy" – mi már akkor az ok a fickók voltunk, akik tagadták ezt az állítást, mondta Orbán. "Nincs magánszabadság, ha rabságban a haza. Ez a dal azt jelentette, hogy az életünket csak Magyarországgal együtt lehet kiszabadítani a szürkeségből" – mondta a kormányfő.

  • "Amikor 2010-ében elvállaltam a kormányfőséget, nem tolongtak a jelentkezők. Egyikük nyúlcipőt kötött menet közben, lasszóval kellett fogni az utódját, majd a hosszúra nyúlt casting győztese gyorsan az emberek nyakába akasztott egy megszorított csomagot" – mondta Orbán, aki szerin a baloldali kapitányok sietve elhagyták a fedélzetet, hogy biztonságos távolságból nézhessék az ország a hajójának süllyedését.

    "Mostanra megnőtt az érdeklődés, miután a hajót megújítottuk és az újra működik. Magyarország jobban teljesít, mint korábban." – mondta a kormányfő, felsorolva a korábban elhangzott eredményeket IMF-től túlzottdeficit-eljárásig. "Kiszabadultunk a csapdából, Houdini kutyafüle hozzánk képest."

  • Orbán szerint a rendszerváltás előtt sokan akarták meggyőzni őket arról, hogy nem lesz más világ, nem érdemes próbálkozni. Ők viszont tudták, lesz más világ, ha nem magától, akkor ők hozzá létre. Mára felnőttek, benőtt a fejük lágya, nem egy kocsma lépcsőjén, kollégiumi szobákban beszélgetnek, inkább iskolába rohannak gyerekkel reggel, napközben húzzák az igát, éjjel meg elalszanak a tévé előtt.

    Sok mindenben változtak, de a mai napig a szívükre hallgatunk, egy igazi fideszes nem tehet mást. Így volt ez, amikor hazaküldték a szovjet katonákat, vagy amikor nem egyeztek ki az egykori kommunistákkal mint az SZDSZ, amikor 2006-ban nem hagyták, hogy a hazugság ledöntse az országot. Hazudtak reggel, délben, este - idézi az őszödi beszédet. Azóta is egy ország várja lélegzet visszafojtva, hogy mit csinálhatott délután - utalt Gyurcsány Ferencre.

  • "A mi krédónk: minden becsülettel elvégzett munkát el kell ismerni. Ezért a mi szövetségünkben együtt lehetnek segédmunkások, szakmunkások, diplomások, akadémikusok. Ez tesz bennünket néppárttá" – mondta Orbán. Ám hozzátette: a neheze most következik. "Világossá tettük, hogy a rezsicsökkentés nem egyszeri akció volt, mostantól más világ lesz. Nem tűrünk el tovább magánmonopóliumokat." Célunk, hogy a magyar családoknak több pénze maradjon. Lehet, hogy a pénz nem boldogít, de hadd győződjön meg erről minden magyar saját maga. A nemzetközi monopóliumok lieblingjei sem mi voltunk. Mindenki fel fog vonulni velünk szemben: a bülbülszavú bankárok, a multik és hazai apródjaik. Száz- és ezermilliárd forintokról van szó" – figyelmeztet a kormányfő.

  • A baloldal a nemzetközi nagytőke uszályában van, ezt láttuk 2002 és 2010 között – derült ki Orbán beszédéből. "Az ellenzék nem képes belátni, hogy a rezsi, a munkanélküliség és a devizahitelek együtt kezelendő problémák" – ugyanazon háború különböző frontjait jelentik ezek a területek. "Nem elég egy fronton áttörni, mindenütt győznünk kell" 2002-ben a győzelemhez nem volt elég hátországa a pártnak – magyarázta az akkori vereség okait Orbán.

  • Orbán szerint az ellenzék kommunista gyökerekből táplálkozó erői mindig készek átadni az országot gazdasági gyarmatosításra. "A nehéz hazai és nemzetközi küzdelemre azonban felkészültünk. Magyarország nem hagyja magát. Nem vagyunk és nem leszünk Európa szolgái. Sem a bankok, sem a nagyvállalatok szolgái. Nem karjuk, hogy mások mondják meg nekünk, miként seperjünk a saját portánk előtt" – mondta Orbán.

    Stratégiai együttműködési megállapodást készek kötni olyanokkal, "akik tisztelik és megbecsülik a magyarokat. Akik kölcsönös előnyöket kínálnak és nem kasszaseprést. Hiszünk a versenyben és a vállalkozói szellemben. Elismerjük a teljesítményt, de nem ismerjük el a kapzsiságot. Elismerjük a modern gazdaságot, de nem ismerjük el a gyarmatosítás jogát" – hangoztatta a kormányfő.

  • Orbán szerint 532 milliárdos megszorítást jelentett be előre az ellenzék, ezt mind a bankoknak, multiknak akarják adni. A választást arra használják, hogy a bankadót, a multiadót, a rezsicsökkentést eltöröljék, ennek érdekében nem lesznek tekintettel semmire, és senkire. A magyar embereket a volt kommunisták adták a bankárok, spekulánsok kezére. Ez az igazság. A pufajkát öltönyre cserélték, de a mentalitás ugyanaz. Lehet, hogy fiatalabbak, de ahol vannak dinoszauruszok, ott vannak bébiszauruszok.

  • Orbán szerint az összes begyűjthető szavazatot be kel gyűjteni, ehhez mindenkinek el kel végeznie minden munkát, nem lehet lustálkodni. Győzni fogunk, de ehhez fel kell nőni a feladathoz. Kemény Dénes vízilabda edzőt idézve azt mondta:  a kapufa éle mindig igazságos, annak a lövése pattan be, aki a legtöbbet tett a hétköznapokban. Aki nem ad bele mindent, nem tesz meg mindent  a következő hónapokban, az jön nekem 25 évvel - zárta beszédét Orbán arra utalva, hogy az életéből ennyit fordított eddig az ország átalakítására.

  • A kongresszusnak vége, tudósításunkat befejeztük. Köszönjük a figyelmet!