Felfüggesztettet kapott a részeg buszsofőr

2013.09.30. 14:34

A soproni bíróság nem jogerősen tíz hónap fogházbüntetésre ítélte azt a buszsofőrt, aki ittasan vezette a harkai buszt – írja a Kisalföld.hu. Az ítéletet két évre felfüggesztették.

G. Tibor a Kisalföld Volán harkai járatát vezette, a buszt rémült utasok állították meg Sopron határában.

„Munkából mentem haza, a Kőszegi úton szálltam fel a buszra. Nem ismertem a sofőrt, de az hamar feltűnt, hogy valami nincs rendben. Az aluljáróban túl gyorsan hajtott, a kanyart is furcsán vette be. Az út menti diófa ága csak úgy kopogott a busz oldalán″ – nyilatkozta a Kisalföldnek Pőcze Géza, az egyik utas, aki egy társával odament a vezetőfülkéhez. Ők szólították fel a sofőrt, hogy álljon meg, és nyissa ki az ajtókat. „Végül én nyúltam be az ablakon és nyitottam ki az ajtót″ – mondta Pőcze.

Végül mindenki épségben leszállt, de a sofőr nyitott ajtókkal továbbszáguldott Harkára. A buszon félmilliós a kár: kitört az ablaka, ráadásul útközben megrongált több oszlopot és közlekedési táblát is.

A sofőrt, aki helyettesített a járaton, a rendőrség a végállomáson felelősségre vonta, majd innen vitték vérvételre, ahol bebizonyosodott, hogy részeg volt.

Munkaviszonyát az eset után rendkívüli felmondással megszüntették.