Orbán vejénél nyomoz a rendőrség

2013.09.30. 10:15

A Csabdi Tükröspuszta Tiborcz Lovas Klub mellett folyt engedély nélküli fakivágás ügyében természetkárosítás és vagyon elleni bűncselekmény miatt indult eljárást áttették az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kiemelt ügyek osztályára, írja a Népszabadság. Erről a lap úgy értesült, hogy egyik külső munkatársuk hétfőre idézést kapott a NNI-től, ahol tanúként szeretnék kihallgatni az ügyben.

A lap februárban számolt be az engedély nélküli fakivágásról, arról, hogy a helyszínen hetek óta dolgozó munkások azt mondták, őket a Tiborcz család bízta meg a fakivágással, és a munkagépeket is ők bocsátották a rendelkezésükre.

A természetvédelmi oltalom alatt álló területen történt fakivágás miatt Lengyel Szilvia, LMP-s képviselő természetkárosítás miatt, a terület tulajdonosai pedig lopás miatt tettek feljelentést. A lap szerint a Tiborcz család birtokán át elszállított fák eltávolítása a tulajdonosok tudta és engedélye nélkül folyt, és a helyreállítás, újratelepítés költségeit is nekik kell megfizetniük.