Ez a poszt a következő Percről percre része:

Halálbüntetésezés és cigánybűnözőzés

Átfogó ellenzéki támadásra lehet számítani, az útfelújításoktól a pénztárgépeken át a cigánybűnözésig mindenről szó lesz. Percről-percre, featuring Szanyi Tibor. A közvetítést a jobboldali kötődésű SISZA kommunikációs intézet ügyvezető igazgatója, Szabó Krisztina is kommentálja. Az intézetnek politikusképző iskolája is van, ahol olyan közéleti szereplők tartottak már előadásokat, mint Budai Gyula államtitkár, Wittner Mária országgyűlési képviselő, Schöpflin György EP-képviselő, Kocsis Máté fideszes polgármester, Obersovszky Péter televíziós műsorvezető, és Kubatov Gábor pártigazgató. Az iskola végzőseinek legutóbb Varga Mihály gazdasági miniszter adta át az okleveleket.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Napirend előtt az LMP-s Lengyel Szilvia az „irányított szerencséről” beszél - felszólalásával szerintünk valamilyen kormányzati összefonódást fog leleplezni. Vona Gábor a rezsiháborús feleket próbálja meg azonosítani, amiért is hálásak vagyunk, mivel mi sem látjuk tisztán a lobogókat. A kormánypártok részéről Harrach Péter a nők jogairól fog értekezni – itt nehezen álljuk meg azt, hogy ne szórjuk körül idézőjelekkel a „jog” kifejezést -, Tapolczai Gergely pedig a siketek világnapjáról emlékezik meg. Nekünk gyanús, hogy a szocialista Tóbiás Józsefnek még a napirend előtti felszólalások déli leadásakor sem volt ötlete arról, miről is akar beszélni, nyilván emiatt kapta beszéde az „Aktuális kérdésekről” címet.

  • Rengeteg interpelláció és azonnali kérdés fog záporozni a kormány tagjaira, szóba kerülnek majd az offshore-lovagok, a takarékszövetkezetek államosítása, a pénztárgép-mizéria, és a csigalassúsággal haladó Heves megyei útfelújítások. Címérzékeny szemünk külön kiszúrta a nap kiváló formagyakorlatait: a jobbikos Apáti István „Nettó hazugság, bruttó agymosás” intepellációját, illetve Nyakó István „Ezt így hogy?” azonnali kérdését.

  • De a nap sztárja Orbán Viktor lehet, akihez több azonnali kérdés is érkezik majd: ezeken keresztül az LMP elsősorban antikorrupciós elkötelezettségét, a Jobbik pedig a cigány- politikus- és egyéb előtagos bűnözéssel kapcsolatos kíméletlenségét tudja majd a választók előtt fitogtatni. Más kérdés, hogy könnyen lehet, a miniszterelnök válaszadás helyett inkább talál magának valami "hivatalos elfoglaltságot".

  • Az őszi politikai szezon annyira beindult, hogy szinte követni sem lehetett a hétvége történéseit. Úgyhogy most röviden összefoglaljuk.

    • A Fidesz 25. kongresszusán az egyetlen jelöltet, Orbán Viktort választották a párt elnökévé. Új ember az alelnöki poszton Lázár János.
    • Az LMP is kongresszust tartott, ahol Róna Pétert választották a párt országgyűlési választási programját előkészítő testület vezetőjévé.
    • Nem kötött viszont választási szövetséget az LMP a 4K!-val. Pontosabban: a 4K! egy választási pártot akart létrehozni, ezt utasították el.
    • A Szolidaritás rendezvényén hungarocellből készült Orbán-szobrot döntöttek le, majd a fejét és a testét körbehordozták. Beszédet mondott Bajnai Gordon, bazdmegelt Dopeman.
    • A Kecskeméti Törvényszék törölte a múlt vasárnapi időközi önkormányzati választás eredményét, az ötből egy (a 32.) szavazókörben meg kell ismételni a választást. Mert hogy a Fidesz csalt, szervezetten autóztatták a Lungo Dromosok a szavazókat.
  • Mindenkinek van egy hobbija, Oszkónak a politika

    de támogatja Bajnai Gordont és pártját, mondta a vele készített interjúnkban. Üzletemberként akarja folytatni karrierjét és taszítja a közélet színvonala. Amikor megkérdeztem, hogy mégis miért kell neki akkor ez az egész, azt válaszolta, "mindenkinek van egy hobbija".

  • Gyurcsányék páros lábbal szálltak bele az MSZP-be

    mivel a szocialisták alkotmánymódosítást nyújtottak be, hogy válaszul a Fidesz húzására ők is beleírják az alaptörvénybe rezsicsökkentést, csak éppen saját elképzelésük szerint. A DK ezzel szemben mind a rezsicsökkentést, mind az alkotmány bizergálását, mind az alaptörvényt úgy, ahogy van, elutasítják.

  • Lassan nem múlik el hét anélkül, hogy valamelyik fideszes politikus ne szólna be valami tahóságot az LMP-s Szél Bernadettnek. Illés Zoltán szerint szép, de nem okos, egy másik képviselő pedig ütné, de "csak őt".

  • A  képviselők csak most iszkolnak a helyükre, közben az LMP-s Lengyel Szilvia a közbeszerzéseknél, földpályázatoknál és trafikoknál, meg úgy általában mindenhol érvényesülő, "a csókosoknak leosztott rendszer"-ről kezd el beszélni. A hajdúsági képviselő elsősorban a természeti értékek pusztulását sérelmezi, erős szavai szerint "a Normafánál is betont öntenek a fák helyére".

  • Nem más, mint Szanyi kapitány a mai ellenzéki szakkommentátorunk. Szanyi az MSZP elnökségi tagja, 2010-ben egyéni mandátumot szerezve jutott be az országgyűlésbe, melynek 1998 óta tagja. Amikor arról kérdeztük, mi a hobbija, azt válaszolta, hogy a politika, akárcsak Oszkó Péternek.

  • Némi késéssel, de feltűnt egy kétágú nagy bajusz az elnöki emelvényen. Alighanem kezdjük az ülést.

  • akkor már izzana a Parlament a súlyos vádak miatt. Lengyel Szilvia felszólalása azonban nem kelt indulatokat. A válaszadásra emelkedő Bittay Márton államtitkár azért megkéri a képviselőnőt, hogy ne az érzelmekkel operáljon. Bittay a legeltetésre kiosztott földpályázatok kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy egy szarvasmarha hatvan kiló takarmányt fogyaszt el naponta, ezért kell nagy állami területeket kiosztani egy-egy gazdálkodónak.

  • Lengyel Szilvia kap szót, napirend előtt. Kifogásolja a (csaló) Fidesz "Földet a Csókosoknak" című programját, amelynek zöngéit gondolja a Normafa kapcsán is. Steiner Pál (MSZP) közben köszönt engem, akihez csatlakozik Kolber István (DK). Mások is érkeznek és mindenki köszönt mindenkit. A szónok közben végére ér a mutyilista felolvasásának (hosszú volt és tartalmas), és normális kormányzásra hívja fel a (csaló) Fideszt.

  • Egy olyan LMP-s képviselőnő, akinek még nem szóltak be a fideszesek, de kapott már büntetést egy üléstermi performansza miatt, amikor hangosbeszélővel kérte a kormánypártiakat, hogy ne szavazzák meg a földtörvényt. Egyébként a mandátumáról lemondó Kukorelly Endre helyére ült be a parlamentbe.

  • Bizonyos Dr. Bitay Márton Örs vidékfejlesztési államtitkár válaszol az LMP-s képviselőnőnek. A teremben egyelőre többen érdeklődnek egymástól, hogy ki a csuda ez az államtitkár, de mindenki megnyugszik, hogy ő egy államtitkár. A mondatai eleinte bármelyik (csaló) Fideszestől is jöhettek volna, amelyeknek lényege, hogy a kormányon kívül mindenki tudatlan és ellenséges. Ugyanezzel zár, de azt megtudtuk, hogy egy marha naponta 60 kiló zöldet eszik. Színvonalas volt. Olyan padlószintű válasz. Bla-bla-bla.

  • Nagyon nehéz az elcsépelt, sokszor unalomig ismert kritikát új köntösbe csomagolni, hogy érdekes legyen. Ez különösen így van Lengyel Szilvia esetében, aki viszonylag friss képviselő, a kilépett Kukorelly Endre helyére lépett be az LMP-frakcióba. Próbál a hangszínével játszani, van orgánuma, hangereje, de kicsit teátrálisnak érzem. Bitay államtitkár felkészült a válasszal, ezt jelzi, hogy nem a papírjából olvas. Nagyon jó a kéztartása, ez alapján rutinos felszólalónak tűnik, össszeszedett, az időkeretet is be tudja tartani. Jó látni, hogy arra figyel, aki kérdezte, általában nem ez a jellemző a parlamentben. Higgadt, eléggé tárgyilagos párbeszéd zajlik kettejük között, nincs benne mocskolódás.

  • A PM-es (Párbeszéd Magyarországért, tudják, akik kiváltak az LMP-ből) Szabó Tímea és Szilágyi Péter molinóval tiltakoztak a hajléktalanokat kitiltó kormánypárti törvény ellen. A molinón a következő olvasható: "Aki kitiltja a szegény embereket az utcáról, annak nincs helye a parlamentben".

    kmp.gif
  • Tapolczai Gergely siketnéma képviselő jelnyelvi tolmács segítségével szólal fel, méghozzá a Siketek Világnapjának apropóján, A tolmács kissé elakad a fiatal képviselő beszédének dekódolásában, de azért kiderül, hogy az elmúlt három év során az Alaptörvénybe és a polgári törvénykönyvbe is bekerültek a siketek szempontjai. Ezzel szemben a szocialista kormányok csökkentették a siketeknek járó támogatásokat, megnehezítették a jogosítványszerzést... Soltész Miklós nagyon egyetért Tapolczayval, és a Fidesz Európában is egyedülálló nyitottságának és toleranciájának példájaként állítja a siket képviselőt – hozzávéve még Kósa Ádám EP-képviselőt is.

  • Dr. Tapolczai Gergely (Fidesz) kért szót napirend előtt a siketek világnapja alkalmából, jeltolmács tolmácsolásában. Szokásos, idevágó, emelkedett beszéd, elismerő, üdvözlő, megerősítő, stb. elemekkel. Az a lényege, hogy a (csaló) Fidesz minden törvénye marha jó. Mondjuk azt tényleg fontosnak tarthatjuk, hogy egyre több a jeltolmácsolásos rendezvény. Az is jó, hogy már a hallássérültek is kaphatnak jogsit. Visszatérő mantra, hogy minden azért marha jó, mert a (csaló) Fidesz marha jó, és az is marad.

  • Soltész Miklós (csaló) Fideszes államtitkár hálálkodik. Kölcsönös szembe dicsérések sorozata, tartalmilag értékelhetetlen üzemi faliújság. Már csak azt nem fogjuk megtudni, hogy mi a jövő? Szerintem pedig lenne teendő a hallássérültek kapcsán, de erre nem pazarolja a (csaló) Fidesz az időt. Mindegy, 10 perccel előrébb vagyunk az ülés végéhez.

  • Tapolczai Gergely siket képviselő (Fidesz) felszólalása alatt érezhetően kevesebb a zajongás a teremben. Jellemző, hogy a választások közeledtével olyan képviselők is felszólalnak, akik eddig kevésbé voltak túl aktívak. Soltész Miklós megszólalásaira a monotonitás jellemző, ez most sincs másképp. A kormánypárti interpelláció azért fontos, mert a választók szeretik látni, ha a politikus képviseli őket és a számukra fontos ügyeket a parlamentben.

  • Ha nem lenne elég abszurd, hogy a KDNP frakcióvezetője nőjogi témában szólal fel, a kérdést összekötötte a Bajnainak tulajdonított szobordöntéssel és a koránypárti képviselők (Balogh József, Illés Zoltán és Tasó László) nőellenes megnyilvánulásai miatti múlt heti tahózással. "Mi a nőket tiszteljük, az egyenjogúság elismerése mellett azonban a különbözőséget is valljuk, és ez csak erősíti az elismerésünket."

  • Nem tudjuk, hogy jön ez a nők jogához, de Harrach Péter háborog egy percet a tegnapi - valóban megöbbentő - szobordöntés miatt. Ezután leleplezi az "ultrafeministák"-nak a női egyenjogúság örvén indított támadását, és utal arra, milyen igaztalanul vádolták ezek a bizonyos ultrafeministák szegény Tasó Lászlót. A nőket csak nyomokban tartalmazó kormánypárti frakció agyon sokszor elmondja, hogy ők mennyire nagyon tisztelik a nőket, különösen az anyákat - gondoljuk őket leginkább azért, met addig sem akarnak döntéshozói pozícióban okoskodni.

  • Ezt hiányolja Soltész Miklós a szocialisták részéről a szobordöntés ügyében.

  • Csúnya szó, de jó páran fognak még a mai ülés során szobordöntögetésezni. Harrach Péter is elítéli a tegnapi akciót, ahogy több fideszes politikus is megtette ezt már itt-ott (például Kocsis Máté egy interjúban). Ennél izgamasabb, hogy megtették ezt baloldali politikusok is:

    • Bajnai Gordon a szobordöntésről tudott, de szerinte Dopeman-ék túltolták a biciklit, és erről lebeszélte volna őket.
    • Az MSZP-s Tóbiás József személyesen elhatárolódott a performansztól és azt mondta, annak "legalább annyi következménye kell legyen, hogy többet ilyen nem fordul elő, és mondjuk azt, hogy koordinálni lehet, hogy mi történik a szövetségesi oldalon".
    • Mesterházy Attila a parlamentben sajtótájékoztatóan azt mondta, a szobordöntögetés nem volt az ízlése szerint való.
    • A Facebookon a szocialisták szóvivője, Török Zsolt is nemtetszését fejezte ki: "Éppen ezért jöttem el, mert a vad komcsizás sem tetszett már. A "bazmegolásnál" készült a fotó, mikor hátranéztem. A szobordöntéskor már Deák téren jártam."
  • Soltész mégis mondott pár odahajított milliót. Node most jön a KDNP-s Harrach Péter. Állítólag a nőkről fog beszélni, de inkább a hétvégi szobordöntésről mond valami érthetetlent, amelyben az állítmány az, hogy a baloldal mindennek az alja. Igazából olyan nőkről akar persze beszélni, akik érzékenyek az egyenjogúságra. Lukács Zoltán (MSZP) meg is jegyzi a teremben, hogy ezek szerint a KDNP lát olyan nőket is, akik nem érzékenyek az egyenjogúságra. Valaki vakkomondorozik a morajban. Harrach ráfordul az ájtatos-vallásos pályára és minden nőt anyának nevez, mint főprofil. Ezután, gyes, gyed, "nem is beszélve a megtett egyéb intézkedéseinkről". Nem is beszél róla. Még néhány szóvirág, hogy mennyire tiszteli a nőket. Szórványos taps a kormányoldalon.

  • A választók számára folyamatosan ébren kell tartani az elmúlt kormányzás hibás kijelentéseit, a társadalmi csoportok verbális megalázását, Harrach Péter felszólalása és Soltész válasza ezt a célt is szolgálja. Nincs valós vita közöttük, nincs valós kérdés, valós válasz. Soltész mögött Nyitrai Zsolt a telefonjait nyomkodja, ez hiba, mert azt üzenheti a tévénézőknek, hogy nem tisztelik az éppen beszélő államtitkárt. Érdekes, hogy az eddig monoton és szenvedélymentes Soltész felemelte a hangját, amikor közvetlenül a szocialistákhoz szólt.

  • Soltész Miklós megereszt pár nyelvcsapást a fő szavazatszerző szövetséges Harrach felé, majd konkrétumként elmondja, hogy minden nagyon fontos, főleg a hébe-hóba odadobált, összefüggéstelen statisztikai adatok fényében. Negédes szájtépés a (csaló) Fidesz kideríthetetlen jótéteményeiről, majd a baloldal pocskondiázása következik. A teremben megsűrűsödik az egy percre jutó vakkomondorozások száma. Szórványos taps a kormány oldalán.

  • Most a Jobbik kap szót, de erről nem szeretnék semmit sem tudósítani, habár fegyelmezett képviselőként feszes készenlétben tartom a bal kezem középső ujját.

  • lényegében ezt jelenti be Vona Gábor nyárias hangulatú nyakkendője mögül. A Jobbik elnöke szinte követhetetlenül darálja le ugyanazokat a szlogeneket, melyeket a Fidesztől is szoktunk hallani, majd pedig rátér a két régi nagypárt ostorozására: „Önök felváltva loptak, csaltak, hazudtak!”. A Ronald Lauder - E.On - Rogán Antal Bermuda-háromszögben teljesen elveszítjük a fonalat.

  • Ismételten hamis e-maileket küldtek ki Papcsák Ferenc zuglói polgármester nevében több zuglói közoktatási intézménynek. Mint ismert, nemrégiben a zuglói polgármester nevében olyan e-maileket küldtek ki, melyben Adolf Hitlert és a nácizmust dicsőítik, valamint a zsidó és a cigány gyerekek listázására és elkülönítésére szólítják fel az oktatási intézményeket. Valószínűsíthető, hogy a polgármester címéről érkező fiktív levelek, akárcsak egy hónappal korábban, most is külföldi szerverről érkeztek.

    – írja a zuglói önkormányzat sajtóközleményében. Elég furcsa sztori, az biztos.