no

Elkapták a tizenhárom éves fiú támadóját

2013.10.02. 14:50 Módosítva: 2013.10.02. 15:41

Ma délután a rendőrség elfogta a Népkert környékén történt múlt heti támadás gyanúsítottját, jelenleg kihallgatása zajlik – közölte Riz Levente polgármester a Facebook-oldalán. A hírt a rendőrség megerősítette. Közölték, hogy október 2-án 13 óra 35 perckor a Budapest XVII., Szabadság sugárútnál elfogták azt a 17 éves budapesti lakost, akit egy szeptember 28-án a Népkert területén elkövetett bűncselekménnyel összefüggésben köröztek. A fiatalembert előállították a XVII. kerületi rendőrkapitányságra.

A polgármester azt is írta, hogy a Népkertben az ősz folyamán térfigyelő kamerarendszert építenek ki, a már működő parkőri szolgálat és éjszakai őrzés mellett ez garantálja majd a park nyugalmát.

Múlt szombat óta a Facebookon terjedt egy súlyos bántalmazási ügy híre, amiben egy 13 éves fiút szidott és rugdosott meg egy fiatalokból álló BMX-es csapat négy tagja a XVII. kerületben. A gyereknek több csigolyája megrepedt, és agyrázkódása is lett.

Tizenhat év körüli, 170 centiméter magas, ritkás bajuszt viselő,  „himlőhelyes”, hegesedett arcú fiatalt keresett a rendőrség. A leírás szerint a támadó a bűncselekmény elkövetésekor aranyszínű, „AC/DC” vagy ahhoz hasonló feliratú, fekete színű napellenzős sapkát, feltűnő sárga színű cipzáras pulóvert és kék farmernadrágot viselt.

Nyilas Krisztina, a megvert fiú édesanyja elmondta: fia szombat reggel fél 9 körül tekert el egy bicikliboltba, de mivel nem tudta megvenni, amit akart, elindult hazafele. A Népkert nevű parknál jómódúnak tűnő BMX-es fiatalok kezdték el cikizni a biciklijét, ő azonban nem reagált rájuk. A támadók utánamentek, egyikük lerángatta a bicikliről, és ütni-verni kezdte őt, még akkor is, amikor már a földön feküdt.

A többiek a beszámolója szerint biztatták a kegyetlenkedő fiút. Miután elmentek, egy hajléktalan ment oda segíteni, megkérdezte, hívjon-e mentőt. A fiú még elvonszolta magát a patakig, ahol végleg összeesett, egy arra járó ismerőse hívott végül mentőt. Az orvosok szerint 6-8 hétbe is beletelhet, mire a fiú felépül.