Füstölt egy CSA-gép hajtóműve Pesten

2013.10.02. 10:51 Módosítva: 2013.10.02. 13:44

Szerdán délelőtt, nem sokkal a felszállás után elromlott a CSA Budapestről felszálló ATR-72 típusú repülőgép bal oldali hajtóműve. A járat azonnal visszafordult a Liszt Ferenc repülőtérre, és kényszerleszállást hajtott végre, írja az Airportal.hu.

A légiközlekedési szakportál szerint a cseh légitársaság OK787-es, Budapestről Prágába tartó járata a 31L futópályáról szállt fel, emelkedés közben hosszú, fekete füstcsíkot húzott, ami a bal oldali hajtóműből származhatott.

A repülőtéri katasztrófavédelmi egységek teljes készültségben várták a repülőgép leszállását, de beavatkozásra nem volt szükség.

A turbólégcsavaros ATR-72-es típusú repülőgépen 33 utas és a 4 tagú személyzet tartózkodott, írta az MTI.

Daniel Sabik, a CSA szóvivője közölte, hogy a 787-es járatot teljesítő ATR rendszere tüzet jelzett, amely után a személyzet elvégezte az ilyenkor szokásos lépéseket, leállították az érintett hajtóművet, és biztonságosan landoltak. Senki nem sérült meg, az utasokat szerdán napközben egy A320-as Airbusszal szállítják el Prágába.

Ön is látta?
 

Több járatot a levegőben várakoztattak, de két gép inkább a pozsonyi kitérőt választotta.

Tavaly nyáron a prágai Ruzyne repülőtéren kiégett a cseh légitársaság egyik gépe. Az anyagi kár körülbelül 200 millió korona (több mint kétmilliárd forint) volt.  • Tippek
  • Hírek