Lábsérülése sem állítja meg Orbánt

2013.10.02. 06:36 Módosítva: 2013.10.02. 07:36

Kedden még megkapta a kórházi reggelit, majd nem sokkal később érte jött a szolgálati kocsija, amihez saját lábán ment le, szerdán pedig már ő vezeti a parlamentben a kormányülést – írja a Blikk Orbán Viktorról, aki focizás közben sérült meg úgy, hogy a lábát hétfőn műteni kellett.

A lap szerint a kötés két hétig lesz fenn, addig is a kormányfő mindennap bejár dolgozni. A Blikk szerint az orvosai azt mondták neki: szó nincs arról, hogy mostantól le kellene mondania a sportról. Bár a hónap végéig kímélnie kell lábát, utána óvatosan újra elkezdheti az edzéseket.

A Bors pedig arról ír, hogy Orbánnak otthon tíz napon keresztül – mint minden alsó végtagi műtétet követően – trombózismegelőző injekcióval kell szúrnia a hasfalát. A lap szerint ez nem egy bonyolult művelet, általában a betegek saját magukat szokták injekciózni.

Érdekes egybeesés, de Orbán tizenhat és fél éve, egy Fidesz-kongresszus előtti napokban a bonni Wasserland stadionban sérült meg a német és a magyar parlamenti képviselők futballmeccsén, amelyen Puskás Öcsi ült „kapitányként" a kispadon – emlékeztet a Blikk. Akkor távollétében választották újra a Fidesz elnökévé, s az akkori hírügynökségi jelentés szerint a kórházba küldött táviratban üdvözölték a küldöttek – írta a lap. A mostani sérülése nem akadályozta meg abban, hogy elmenjen a vasárnapra kongresszusra, ezért inkább hétfőn műtötték.