Mégsincs meg a BMX-bandita

2013.10.03. 18:46 Módosítva: 2013.10.03. 18:39

Miután szedán Riz Levente polgármester saját Facebookján jelentette be, hogy a rendőrség elkapta azt a 17 éves srácot, aki egy 13 éves fiút rugdosott meg a XVII. kerületi bringás ugratónál, kiderült, hogy mind a túlbuzgó polgármester – eleve miért a polgármester jelenti be a rendőri híreket? - és a rendőrség is csúnyán lyukra futott az ügyben.

A rendőrségi honlapra ugyanis ma kikerült egy közlemény, mely tudatja, hogy „a bűncselekmény elkövetése nem róható a fiatalkorú terhére”, ezért az eljárást a rendőrség megszüntette. Ahogy arról mi is írtunk, a rendőrség a pattanásoktól a baseball-sapkáig kiterjedő személyleírást adott, sőt, fotót is közölt a feltételezett tettesről – a rendőrségi felhívást mostanra gyorsan el is tüntették a police.hu-ról.

Múlt szombaton történt, hogy egy egy 13 éves fiút a XVII. kerületi Népkertben idősebb fiatalok megállították, és elkezdték cikizni a nem elég menő biciklijét. A fiú nem reagált az inzultusra, és továbbment, de utána mentek, egyikük lerángatta a bicikliről, és ütni-verni kezdte őt, még akkor is, amikor már a földön feküdt. A többiek a megagyalt srác beszámolója szerint kifejezetten biztatták a kegyetlenkedőt. Miután abbahagyták az ütlegelést, egy hajléktalan ment oda neki segíteni, megkérdezte, hívjon-e mentőt. A fiú még elvonszolta magát a patakig, ahol végleg összeesett, egy arra járó ismerőse hívott végül mentőt. Az orvosok szerint a gyereknek több csigolyája megrepedt, agyrázkódást szenvedett, az orvosok szerint 6-8 hét alatt fog meggyógyulni.

A rendőrség körözése szerint a támadó egy tizenhat év körüli, 170 centiméter magas, ritkás bajuszt viselő, „himlőhelyes”, hegesedett arcú fiatal, aki a bűncselekmény elkövetésekor aranyszínű, „AC/DC” vagy ahhoz hasonló feliratú, fekete színű napellenzős sapkát, feltűnő sárga színű cipzáras pulóvert és kék farmernadrágot viselt.

Fazekas Tamás, a Magyar Helsinki Bizottság RTL Klubnaknyilatkozó ügyvédje szerint a tévedésből letartóztatott fiú kártérítést is követelhet a rendőrségtől, ezt azonban a hatóság azzal az érveléssel úszhat meg, hogy megalapozott gyanú miatt vették őrizetbe.