Bajnai: Tahópolitika és korifeusok

2013.10.04. 15:29

Bajnai Gordon szerint Magyarországon a politikai kultúra sokkal mélyebben van, mint ami jó érzést okozna Magyarország polgárainak, úgyhogy rögtön két ritkán használt szóval is megpróbálta kicsit emelni a színvonalat és kijelentette, hogy a tahópolitikát Magyarországon a Fidesz, és a Fidesz választási korifeusai honosították meg.

Korifeus

Eredete: görög

Jelentése: szóvivő, vezéregyéniség

Az Együtt - PM választási szövetség vezetőjét Bajnai Gordon egy pénteki sajtótájékoztatón egyebek mellett a hétvégi, a kormánypártok elítélését kiváltó Orbán-szobor ledöntős tüntetésről is többen megkérdezték. Erre reagálva megjegyezte, hogy a sok erkölcscsőszi felszólalást, amit az elmúlt napokban érzékelt, nem tapasztalta, amikor "minden sarkon akasztófával várják" a  tüntetők, ha bárhová utazik.

A farizeusozást azzal folytatta, hogy kifejtette, Baján a Fidesz folytatta a "tahópolitikát" alkalmaz Teket Melinda ellen. "Tahópolitikának" minősül Bajnai szerint, hogy egy Zsigó Róbert helyi fideszes polgármesterhez személyesen köthető portál gyalázta nőiségében az időközi választás közös baloldali jelöltjét. Az ilyen megmozdulásokra az a jó válasz, hogy visszatérnek a helyes politikai kultúrához, ahol mindenkinek van lehetősége elmondani a véleményét - mondta Bajnai.