no

Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék!

2013.10.04. 17:38 Módosítva: 2013.10.04. 18:49
Polgárháborús hangulatba fordult a Fidesz kampánya Baján, ahol választási visszaélések miatt az egyik szavazókörben meg kell ismételni az időközi önkormányzati választást.

A bajai 32-es számú szavazókörben csak jövő vasárnap ismétlik a szavazást, de a kormánypárt már most nagy erőket mozgósított, hogy ne az utolsó pillanatban keljen az urnákhoz szállítani az embereket.

A 450 fős szavazókörben nem csak aktivisták kezdték meg a családlátogatást, hanem hangosbeszélős furgonokat is bevezetettek Fidesz-jelölt mellett. A Kovács Csaba plakátjával díszített autókból sugárzott felvétel folyamatosan szólítják fel a helyieket, hogy vegyenek részt a választáson, ne féljenek Bajnaitól, Gyurcsánytól, Mesterházytól.

A kormánypárti felvételen azt üzenik, hogy a Fidesz meg fogja védeni az embereket a gyűlöletkeltő ellenzékiektől.

„Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljenek Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy embereitől! Ne higgyen Teket Melindának és társainak! A Fidesz megvédi Önt!” Úgy tudjuk, hogy három hangosbeszélős furgon járja a szavazókört, ezekt Budapestről vezényelték le, és jövő szombatig, a választás előtti napig bérlik őket, hogy így támogassák a Fidesz jelöltjét.

Kovács Csaba

A szavazókörben jogerős bírósági döntés alapján kell megismételni az időközi önkormányzati választást.

Az ítélet szerint, bizonyíthtó volt, hogy a körzetben „utaztatták” a szavazókat.

A Fidesz-jelöltet támogató roma önkormányzati vezető szervezésében autóval hozták a romatelepről a „hátrányos helyzetű öreg hölgyeket”, akik közül sokan írástudatlanok voltak. A 32-es szavazókörben a másik négy szavazókör eredményeihez képest kirívóan magas lett a Fidesz támogatottsága.

A Fidesz számára azért vált rendkívül fontossá a bajai időközi, mert a helynek szimbolikus jelentősége lehet. A választókerület másik négy választókerületében ugyanis valójában nem sikerült győzelmet elérnie a kormányoldalnak, jóllehet a párt "nagyarányú győzelemről" beszélt. A négy érvényes szavazókör összesített eredménye szerint Teket Melinda, az Együtt-PM, az MSZP és a DK közös jelöltje nyerte volna a mandátumot 377 szavazattal, ami 7-tel volt több, mint fideszes ellenfeléé.