Önként takarítanak a MÁV dolgozói

Index, MTI
2013.10.07. 10:49

Két hét alatt 90 tiszántúli és Duna-Tisza közi állomást takarítanak ki a vasutasok, a hétfőn kezdődött akcióban a MÁV-csoport több száz dolgozója vesz részt - közölte a vasúttársaság.

A vasutasok egyebek közt takarítanak, szemetet szednek és padokat festenek majd. A kijelölt állomások között van a debreceni, a békéscsabai, a nyíregyházi, a kisteleki, a jászberényi, a szolnoki mellett két miskolci pályaudvar is.

Az október 7. és 18. közötti önkéntes állomástakarítási programban jegyvizsgálók, pályamunkások, mozdonyvezetők, gépészek és irodai dolgozók egyaránt seprűt, ecsetet fognak, megmutatva, hogy felelősséget éreznek az utazókat váró környezet szépítéséért, a vasúti szolgáltatások minőségének folyamatos javításáért - írja a MÁV, de a közleményben arra nem térnek ki, hogy miért van szükség az önkéntesek takarítására, amikor évente milliárdok mennek el az állomások tisztítására és karbantartására.

A MÁV emlékeztetett: tavaly ősszel zömmel szellemi munkát végzők körében tettek közzé önkéntes munkára szóló felhívást, melyre több százan jelentkeztek, akkor Budapest környékén végeztek önkéntes munkát. Idén júniusban dunántúli állomásokat tett rendbe több száz vasutas, a program most az ország más részeiben folytatódik.