Jön még borúra derű a héten

2013.10.08. 15:26

Szerda estig a Kárpát-medence fölé helyeződik egy sekély légörvény, sok lesz a felhő, és néhány fokkal gyengül a nappali felmelegedés – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Dél felől növekszik a felhőzet, sőt a Dél-Dunántúlon már vastagabb felhők is lehetnek, ott estefelé zápor kialakulhat. Éjszaka északkeleten lesz kevesebb a felhő, és szerdán ott még hosszabb időre is kisüthet a nap, máshol erősen felhős vagy borult idő lesz több helyen esővel, záporokkal. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 10 fok között alakul, de északkeleten néhol ismét előfordulhat gyenge fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 13, 18 fok között várható, északkeleten azonban ennél melegebb is lehet.

Csütörtökön eleinte borús idő várható újabb esőkkel, majd napközben átmenetileg felszakadozik a felhőzet – írja a távolabbi kilátásokról a Köpönyeg.hu. Este szórványosan lehet zápor. 15-20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken és a hétvégén kiváló kirándulóidőre számíthatunk. A hajnali párásság megszűnte után változóan felhős, többnyire napos idő valószínű. Esetleg néhol fordul elő kisebb csapadék.

Hétfőn még szép idő várható, majd kedden többfelé kialakuló záporokkal hidegfront érkezhet.