Szavanna varánuszt fogtak be az Indexnél!

2013.10.08. 15:24
Több mint egy hónapig sikerült elhallgatnunk, de miután az Óbuda.hu megszellőztette, nincs értelme tovább a hüllőügyi sunnyogásnak: szavanna varánuszt fogtak be, itt, az Index szerkesztőségének közvetlen közelében.

A hivatalos tájékoztatások erényeit csillogtató, egyszersmind balladai homályba vesző híradás szerint valamikor a nyár végén, közelebbről meg nem határozott helyen és időpontban jelentették be a III. kerületi önkormányzatnál, hogy „aligátort vagy krokodilt láttak szabadon a kerület közigazgatási területén”.

varánusz
Fotó: obuda.hu

Nagyon is téved, aki azt gondolja, hogy az önkormányzat munkatársai nincsenek eléggé otthon a zoológiában, esetleg gyáván átpasszolnák ilyen esetben az intézkedést valamely hatóságra.

„A bejelentővel történt telefonos egyeztetés után az önkormányzat illetékes munkatársai ellenőrizték a bejelentő által megjelölt területet. Rövid kutatás után a magasra nőtt aljnövényzetből erőteljes sziszegést hallottak. A növényzet széthajtását követően meg is pillantották az állat farokrészét, ami alapján előttük már biztossá vált, hogy nem krokodil vagy aligátor, hanem leguán vagy varánusz rejtőzik a fűben” – írja az óbudai önkormányzat hivatalos oldala.

A polgármesteri hivatal nem kívánta csak magának a dicsőséget, a befogást már szakemberekre bízták. A valószínűleg egy felelőtlen állattartó által kitett szavanna varánusz a Fővárosi Állatkertbe került, azt írják, nem sokára a nagyközönség is láthatja majd. Óbudán a foganatosított intézkedések következtében a nyugalom helyreállt, a lakosság tájékoztatva lett.