Öngyilkossági kísérlet és síntörés

2013.10.09. 07:12

Budapest-Vác-Szob vasútvonalon szerda hajnalban meghibásodott egy biztosítóberendezés, ami miatt a vonatok csak váltakozó irányban tudnak elhaladni. Ezért a vonalon mindkét irányban félórás késéssel kellett számolni. A Mávinfo közlése alapján a hibát a MÁV munkatársai már kora reggelre kijavították, így a munkába/iskolába igyekvőknek már csak a Göd és Vác közti pályafelújítás miatti 10-15 perces csúszást kell bekalkulálniuk.

Közben a vonalon közlekedni vágyóknak újabb kellemetlenséggel kell szembesülniük: Alsógödnél ugyanis a személyvonat elgázolt egy nőt, aki súlyos fejsérülést szenvedett. A rendőrségi helyszínelés idejére ezért Dunakeszi és Göd között az egyik vágányt le kellett zárni, a vonatok is váltakozva közlekedhetnek. Mindez 30-35

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon is gond van, ott a sín tört el Nagykáta és Tápiószele között. Emiatt az egyik vágányt lezárták, a szerelvények csak egy vágányon, váltakozó irányban haladhatnak. A MÁV délelőtt 10 óra környékére ígérei a sínek kijavítását, ekkortól fog megszűnni a vonalon a 25 perces késés is.