A Balaton egyik legdrágább jachtján ment a kokainos parti

2013.10.09. 14:10
A Balaton egyik legdrágább vitorláshajóján partizhatott a szombathelyi politikusra kísértetiesen hasonlító férfi és társasága, ha valódiak a rejtett kamerával készült kokainozós felvételek. Az Index megtalálta azt a magyar vizeken ritka hajótípust, amelynek kabinja egyértelműen hasonlít a rendőrségi vizsgálat alá vont videó hátterére.

Két hete hozta nyilvánosságra a szombathelyi MSZP–SZTKE-frakció vezetője, Czeglédy Csaba azt a rövid, rejtett kamerás felvételt, amelyről állította, hogy Lazáry Viktor alpolgármestert ábrázolja kokain fogyasztása közben

A kemény drog használatát rögzítő videó ügyében a rendőrség néhány napon belül elrendelte a nyomozást. A vizsgálatot a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vették át. Czeglédy Csaba az NNI-nél lezajlott tanúkihallgatásán több bizonyítékot is átadott a nyomozóknak.

Az Index hétfőn írt arról, hogy a nagy port felvert videó valószínűleg egy balatoni vitorláson készült. A felvételen ugyanis a rossz felbontás ellenére is felismerhető, hogy egy olyan lekerekített, peremmel ellátott asztal fölé hajol a kokaint szívó férfi, amelyet hajók kabinjában használnak. A balatoni helyszín gyanúját az is erősítette, hogy helyi forrásaink szerint Szombathelyen közszájon forogtak olyan történetek, amelyek arról szóltak, hogy a városvezetés fiatal fideszes csapata közül többen gyakran jártak együtt közös hajópartikra. Információink szerint egy ilyen bulin, tavaly ősszel rögzíthette valaki a videót.

A felvétek alapján megtaláltuk azt a hajótípust, amely minden bizonnyal helyszíne lehetett a drogos videó felvételének.

ott
Fotó: Index

A Dufour 365-es vitorlás kabinjáról az interneten található képek alapján egyértelmű hasonlóságot mutatnak a rendőrség által vizsgált felvételek hátterével. A francia jachtból 40-50 milliós ára ellenére néhány darab a Balatonon is található. A 8 férőhelyes, közel 11 méteres hajót időszaktól függően napi 80-110 ezer forintért bárki bérbe veheti, félmillióért pedig akár egy teljes héten át hajózhat vele.

A Blikk szerdai számában arról ír, hogy a videó felbukkanása nem csupán Lazáry Viktor alpolgármesternek okozott kellemetlenséget, hanem a szombathelyi politikai elit több tagját is megijeszthette. Egy helyi forrás a lapnak azt mondta, hogy az alpolgármester nem egyedül drogozott, ezért amikor két hete megkapták a szocialisták 48 órás ultimátumát: vagy lemond az, aki drogozott, vagy nyilvánosságra hozzák a bizonyítékokat, nem tudták, kinek szól a felhívás.

További problémákat okozhat viszont, hogy az eddig bemutatott 14 másodperces felvételnek állítólag van egy jóval hosszabb, vágatlan változata is, amely hamarosan szintén a rendőrség birtokába kerülhet.

itt ült
Fotó: Index

Mint emlékezetes, Lazáry Viktor a felvétel nyilvánosságra hozatala után tagadta, hogy ő szerepel a képeken, majd vizeletvizsgálattal is bizonyítani akarta, hogy szervezetében nincs nyoma tiltott szereknek. Szombaton azonban határozatlan időre felfüggesztette Fidesz-tagságát. Ezt azzal indokolta, hogy a folyamatban lévő büntetőügy ne terhelje a pártot.