Pénteken is lesz időközi választás

2013.10.10. 17:14

A mintegy 130 lakosú Sárok 111 választópolgára reggel hat és este hét óra között egy szavazókörben voksolhat, majd mert Vajdics László István független polgármester és két képviselő augusztus 1-jével lemondott. A polgármesteri székért öt független jelölt, a négytagú képviselő-testület két megüresedett helyére hatan pályáznak.

A Komárom-Esztergom megyei, 695 fős Máriahalom független polgármestere, Murczin Kálmán pedig október 31-én távozik hivatalából, mert hosszú ideje nem tud együtt dolgozni a korábban lemondott alpolgármesterrel, aki jelenleg is a képviselő-testület tagja. A három hónapon belül megtartandó időközi választásokon a falunak polgármestert és egy képviselőt is kell választani.

A községet a polgármester mellett eredetileg négy tagú képviselő-testület irányította, mindannyian függetlenek. A polgármester a konfliktus kezdetén előterjesztette az alpolgármester visszahívását, aki erre válaszul visszaadta a tisztséget, majd a képviselő-testület egy tagja lemondott és a testületből is kilépett.

Murczin Kálmán elmondta, a testület önfeloszlatásra is kérte a képviselőket, akik erre nem voltak hajlandóak és a lemondott alpolgármester helyett másik személyt választottak, aki az ő távozása után elláthatja az önkormányzat vezetését.