Tinilányokat akartak autóba kényszeríteni Debrecenben

2013.10.10. 00:42

A Haon.hu úgy tudja, hogy kedden és szerdán három esetben is tinilányokat akartak autóba kényszeríteni Debrecenben.

Kedden délután egy meg nem nevezett lakótelepi buszmegállónál egy erős testalkatú, enyhén kreol bőrű férfi fogta meg egy középiskolás lány karját, és akarata ellenére beültette volna egy kocsiba. A lánynak sikerült elmenekülnie a barna kardigános, farmeros férfi elől. A rendőrség ismeretlen tettes ellen személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el – olvasható a Police.hu közleményében, amiben fantomrajzot is közöltek a 30-40 éves, 180 centi magas férfiról.

A közlemény azonban nem szól arról a két szerdai esetről, ami a Haon.hu-n olvasható, eszerint szerdán a Kassai úton, valamint a Kishegyesi út és a Derék út sarkán is hasonló eset történt, 13-14 éves lányokhoz közeledtek ismeretlenek, hogy autóba ültessék őket. A lap úgy tudja, hogy a rendőrök és a polgárőrök egy világos és egy sötét színű furgont keresnek nagy erőkkel.

A rendőrségi közlemény ugyanakkor közli, hogy a megyei rendőr-főkapitányság a közvélemény megnyugtatása érdekében fokozottan ellenőrzi a városi oktatási intézmények környékét és a tömegközlekedési csomópontokat.