A MÁV a váci polgármesternek sem válaszolt a várható késésekről

2013.10.11. 13:34 Módosítva: 2013.10.11. 13:51

Fördős Attila, Vác polgármestere szeptember 18-án írt levelet a MÁV-nak a Budapest-Vác- Szob vasútvonalon tapasztalható késések miatt, de erre máig nem kapott semmilyen választ.

Ma közzétett újabb levelében (.pdf) azt írja, hogy a helyzet azóta csak rosszabb lett. Emiatt rengetegen fordulnak a polgármesteri hivatalhoz és a város vezetőségéhez, de információk hiányában ők sem tudnak tájékoztatást adni az embereknek.

A  Dávid Ilona elnök-vezérigazgatóhoz címzett levélben a polgármester ismét felszólítja a MÁV vezetését, hogy a késésekről adjanak bővebb tájékoztatást.

Mint megírtuk, a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon teljesen kiszámíthatatlanná vált a vonatközlekedés, ami elég kellemetlen a vonattal dolgozni járóknak. Hetek óta félórás-egyórás késések jellemzőek. Az egyik vágányon pályafelújítást végeznek, de amikor emellett egy biztosítóberendezés is elromlott, az utasoknak hosszú ideig kellett vesztegelniük.

A MÁV október 10-én azt ígérte , hogy napokon belül rendezi a helyzetet.  Kollégánk péntek reggel is azt tapasztalta, hogy a vonat legalább 50 percet várakozott.