Óriási pöfiszörny született Tapsonyban

2013.10.11. 14:23

Lássuk mi volt eddig:

Amit most talált a kapos.hu, azt viszont nem teszik zsebre: Hatalmas gombaszörnyekre bukkantak egy Tapsony környéki régi kaszálón. A lapnak nyilatkozó tulajdonos, Magdus elmondta, hogy a rendkívüli pöfeteg gombákat fia barátnőjének az édesapja találta, aki a családban szét is osztotta a zsákmányt.

3
Fotó: KaposPont.hu

"Akkora volt, hogy amikor a fiam áthozta hozzánk a biciklije csomagtartóján, előszőr nem is tudtam mi az. Azt hittem, hogy egy nagyobb zsák" - nyilatkozta Magdus, aki azt is elmondta, hogy a gombát végül megsütötték: „Eldaraboltuk az óriást, a legnagyobbnak a nyolcadából is jóllakott a családunk. Könnyen lekérgeztük, aztán besózva tejbe áztattuk egy kis időre. Erre azért van szükség, mert így jobban megtapad rajt a liszt. Gyönyörű, hófehér húsa volt és nagyon finomk étel készült belőle".

4
Fotó: KaposPont.hu

A kapos.hu szerint nem is meglepő, hogy ilyen méretű gombát találtak, hiszen ez a fajta pöfeteg a tápanyagokban gazdag réteket, legelőket csalánosokat kedveli. Hozzáteszik, a fiatal fehér, rugalmas húsú pöfiket kell gyűjteni, a szedéskor azonban vigyázni kell, mert össze is lehet keverni a gyilkos galóca, fiatal, még burokba zárt példányaival!