no

Bajnaiék cigányos szavazószállító játékkal támadnak

2013.10.11. 13:36 Módosítva: 2013.10.11. 13:44
Sötétbarna figurákat kell átkísérni az úton, az MSZP-s, E14-es, LMP-s pártlogós autók háromszor üthetnek el. Itt a Frogger legújabb újragondolása!

Az önkormányzati kampány hajrájában bajai szavazószállító játékkal állt elő az Együtt 2014 a Facebook-oldalán. Most vasárnap a bírósági döntés értelmében megismétlik a szavazást a bajai 32-es szavazókörben, ahol az ellenzék szerint a Fidesz szervezetten utaztatta szavazni a tanyakörzet lakóit, erre akar utalni a játék. (Riportunk a főként segélyen élő, romák által lakott körzet abszurd kampányáról itt olvasható.)

jat300

Az egyszerű és a politikai korrektségre nem túl sokat adó játék lényege, hogy egy fideszes figurával át kell kísérni az úttesten a bajai 32-es választókerület szavazóhelyiségébe tíz sötétbarna figurát, szavazót. Eközben az úttesten keresztben haladó pártlogók és sajtó feliratok nehezítik az átkelést, melyek elgázolják az útjukba kerülő fideszes és a sötétbarna figurákat. A Frogger klasszikus alapjaira épülő játékot ezzel a szöveggel ajánlják: „Próbáld ki, milyen Kubatov bőrében lenni, és oszd meg a játékot!"

A játék lényege a leírás szerint: „Fideszes aktivista vagy Baján. Feladatod, hogy bármi áron legyőzd az ellenzéket. Vigyél minél több embert szavazni. Vigyázz, nehogy elkapjanak az ellenzékiek, vagy a sajtó. A mozgatáshoz használd a nyilakat.” Az átkíséréssel háromszor próbálkozhatunk.

A játéknak két kimenetele van. Ha nem sikerül az összes szavazót átvinni az úttesten és meghalunk, akkor ezzel az üzenettel találkozunk: „Sajnos (?), nem sikerült a csalás. Mielőtt tovább gyakorolnál, tekintsd meg a linket és gondolkodj el rajta.″ A link pedig a Kecskeméti Törvényszék oldalára vezet, ahol azt a közleményt olvashatjuk el, hogy megsértették Baján a választási törvényt.

Ha viszont sikerül mind a tíz barna figurát eljuttatnunk a szavazóhelyiségbe, akkor ezzel találkozunk: „Sikerült csalnod. Sajnos Te nem értetted meg a demokrácia lényegét. Ezzel a hozzáállással ide léphetsz tovább" − és a link pedig a Fidesz oldalára vezet, ahol a tagfelvételi információkat olvashatjuk el.

Minden, amit a Froggerről tudni kell >>>>