BKV-jegyeket hamisított, elfogták

2013.10.12. 10:44 Módosítva: 2013.10.12. 10:44

128 gyűjtőjegyet, 9 üres és 3 használt tömböt és egy lejárt BKK-bérletet találtak a rendőrök egy 51 éves hódmezővásárhelyi férfinál, aki július 24-e és október 8-a között a Deák téren árult hamis BKK-jegyeket. Még kedden kapták el a Deákon, akkor is épp hamis jegyeket próbált eladni.

Hamisított jegyek

Elrendelték a házi őrizetet, üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a rendőrök.

A Fővárosi Közgyűlésben szeptemberben döntöttek úgy, hogy nyomda helyett ezután a pénztárakban nyomtatják a BKK-jegyeket. Még csak az előkészületeket kezdték meg, de elvileg ugyanúgy hőpapírt használnak majd, mint a MÁV. Az átállás után már a pénztárban rányomtatják a bérletre az igazolványszámot is, és a HÉV-bérletekre is nyomtatva kerül majd rá a megálló neve a mostani bélyegzőzés helyett.

Tavaly még az Origo írt arról, hogy Budapesten valódi bérletmaffia foglalkozik az elhasznált bérletek újrahasznosításával, lelézerezik a felületről az odabélyegzett dátumot, majd újra eladják a szelvényt. 2009-ben a Tékozló Homárra is érkezett egy levél, amiből az derült ki, hogy az olvasónak egy igazi BKK-pénztárban adtak el hamis bérletet.