Deutsch: Hogy nem szakad rá az ég Vágira

2013.10.13. 14:34

"Hogy nem szakad rá az égbolt erre a Vági nevű bukott ÁPV vezérigazgatóra!" - kommentálta Deustch Tamás fideszes EP-képviselő Vági Mártonnak, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkárának a Nemzeti Sportban megjelent nyilatkozatát.

Deutsch azt gondolta, az ő életében az irapuatoi 0-6-nál "már nem lesz, mert nem lehet, nagyobb magyar futball gyalázat". Jelenti, rosszul gondolta, van nagyobb gyalázat, az amszterdami 1-8. "Minden csalódottság érthető, minden keserűség indokolt. Van viszont Magyarországon egy sportági szakszövetség, amelyik a labdarúgás ügyeivel hivatott foglalkozni: ez a Magyar Labdarúgó Szövetség, az MLSZ" - írta Deutsch.

A képviselő szerint az MLSZ, annak elnöke, Csányi Sándor és főtitkára, Vági Márton minden lehetséges állami, üzleti és média segítséget, támogatást megkapott a munkájához. Nem leküzdhetetlen ellenszélben, hanem erős hátszélben dolgozhattak. "Úgy, mint a Magyar Olimpiai Bizottság. Nos, a Magyar Csapat a londoni olimpián 8 aranyérmet nyert, visszakerültünk a világ 10 legeredményesebb országa közé. A magyar labdarúgó csapat ezzel szemben Amszterdamban 8-1-re kapott ki" - háborog az MTK-elnök Deutsch.

Facebook bejegyzésében azt írta, "az MLSZ, annak elnöke és főtitkára az, akik módszeresen elhardálják a magyar labdarúgás fejlesztésére rendelkezésre álló lehetőségeket. Az MLSZ, annak elnöke és főtitkára időt és energiát nem kímélve azzal foglalatoskodik, hogyan basáskodjon az ultra szurkolókkal, miközben kézen-közön, átláthatatlanul osztogatják el az utánpótlás akadémiák fejlesztésére biztosított költségvetési forrásokat."

A fideszes képviselő posztja végén még ceterum censeózik is egyet, úgymint: "ceterum censeo: szégyen és gyalázat, amit az MLSZ, annak elnöke és főtitkára csinál!"