no

Csúcsot döntött az Aréna látogatottsága, át kellett szellőztetni a parkolót

2013.10.13. 17:55 Módosítva: 2013.10.13. 21:45

Átmeneti szellőztetés idejére vasárnap délután le kellett állítani a pláza parkolójának bejövő és kimenő forgalmát, de veszélyhelyzet nem állt fenn, írta közleményében az Aréna Pláza műszaki igazgatósága.

Azért kellett 15:45-17:35 között átszellőztetni a parkolót, mert az Aréna látogatószáma csúcsot döntött, és a 2800 férőhelyes mélygarázs mindkét szintje megtelt, és a parkoló szén-monoxid-szintje megközelítette az elővigyázatossági határértéket.

Azt írták, hogy a katasztrófavédelem a biztonsági protokoll miatt automatikusan kivonult, de nem kellett beavatkozniuk. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban elmondta, megszólalt a szén-monoxid-érzékelő a -2. szinten az Aréna Pláza mélygarázsában nem sokkal délután négy után.

Az elszívó beindult, már nem mértek problémás szintet a kiérkező tűzoltók. Az Aréna Pláza biztonsági szolgálatánál annyit mondtak vasárnap hat előtt nem sokkal, hogy már helyreállt a rend a mélygarázsban.

Egyik olvasónk azt írta, hogy kitereltek több száz autót, öt tűzoltóautó érkezett a helyszínre. A Kerepesi úton rendőrök irányították a forgalmat, hogy ki tudjanak jönni bentről az autók. Azt írta, nagy volt a káosz.

A rendőrség lezárta mind a ki, mind pedig a bejáratot a mélygarázsba. Ezzel azonban az a probléma, hogy ezzel csak a bekanyarodás előtt szembesül az autó. Több rendőr volt kinn, kb. 6-7 a kereszteződésben. Azonban a tevékenységüket nem nevezném irányításnak, illetve tájékoztatást sem adtak a kialakult helyzetről. Ennek tudható be, hogy mind a két irányban a Kerepesi úton a forgalom megbénult

– írta a plázához érkező egy másik olvasónk, akinek a rendőrségre betelefonálva azt a tájékoztatást adták, hogy a Keletinél tud legközelebb parkolni.

Egy harmadik olvasónk szombaton kora délután járt a plázában, azt írta, már akkor egyfolytában villogott és csipogott a szén-monoxid-jelző a mélygarázsban, de azt hitték, csak meghibásodott.