Már szombaton is szén-monoxid-jelzés volt az Arénában

2013.10.14. 17:34

„A jelzőrendszerek működésbe lépése nem egy fennálló veszélyhelyzetre, hanem egy később előállható kockázatára figyelmeztet" – írta közleményében az Aréna Pláza műszaki igazgatósága, miután egy olvasónk már szombat délután azt tapasztalta, hogy folyamatosan villogott és csipogott a szén-monoxid-jelző a mélygarázsban.

Vasárnap délután átmeneti szellőztetés idejére le kellett állítani a pláza parkolójának bejövő és kimenő forgalmát. A 2800 férőhelyes mélygarázs mindkét szintje megtelt, a parkoló szén-monoxid-szintje pedig megközelítette az elővigyázatossági határértéket. Az elszívó beindult, már nem mértek problémás szintet a kiérkező tűzoltók.

A műszaki igazgatóság azt írta közleményében, hogy a parkoló természetes szellőztetése folyamatos, de az előjelző rendszerek jelzése alapján néha géppel is rásegítenek, ez történt szombaton is.

A hétvége azonban a korábbi évek karácsonyi csúcsait is megdöntő látogatószámot és folyamatos rekord gépkocsiforgalmat hozott, így vasárnap délutánra már folyamatos gépi rásegítés kellett volna. Ezért döntöttek úgy, hogy egyszeri nagy átszellőztetéssel teljesen átmossák a mélygarázs levegőjét. Így teljesen biztonságos volt a hétvégén a parkolóban tartózkodni, írták.