Bernát, Felícia
EUR 384,50 Ft
USD 363,52 Ft
7 °C
31 °C

Beletörődött az ellenzék a bajai vereségbe

2013.10.14. 10:08

Valószínűleg nem óvja meg a bajai megismételt időközi választás eredményét a baloldal – tudta meg az Index. Az ellenzék közös jelöltjét, Teket Melindát támogató MSZP–Együtt2014-PM–DK köreiből úgy értesültünk, hogy bár a 32-es szavazókörben tapasztalt szabálytalanságok miatti panaszaikat fenntartják, bármilyen döntést hoz a választási bizottság, a jelölőszervezetek nem fognak miatta bírósághoz fordulni.

Az időközi önkormányzati képviselőválasztás első, szeptember 22-i körét a most vasárnapihoz hasonló szabálytalanság, a választók utaztatása, azaz gépkocsival történő szervezett, ingyenes szállítása miatt kellett megismételni, miután a Kecskeméti Törvényszék azt a kampánycsend megsértésének minősítette. A másodszor is alulmaradt ellenzék a jelek szerint nem kívánja az ügyet tovább erőltetni, jóllehet a hétvégén a választók körében valakik tűzifát is osztogattak, és a kampánycsendet egy, az időközin nem is induló párt rendezvénye is megzavarta.

A választást ugyanis ismét Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje nyerte: a 32-es szavazókörben 138-an szavaztak rá, míg az ellenzék jelöltje 69 szavazatot kapott. Három hete 97:29 volt az arány, így 68-ról 69-re nőtt a kettejükre ezen a környéken leadott szavazatok különbsége. A többi szavazókörben nem kellett ismételni, a teljes választókerületben 467-406 volt a szavazatok aránya Kovács Csaba javára.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás