Novák Előd feljelenti L. Simon Lászlót

2013.10.15. 14:38

Novák Előd, a Jobbik alelnöke rágalmazási pert indít L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke ellen.

"Azt hazudta, hogy nyílt antiszemita kijelentések hangoztak el a számból, ezért rágalmazás miatt feljelentem az Országgyűlés kulturális bizottságának elnökét" - írja Novák Előd közleményében.

A Fidesz-frakció kedd reggeli közleményében tudatta: "A holokausztról való méltó megemlékezés – Novák Előd állításával szemben – nem a kollektív bűnösség sulykolását szolgálja, hanem ahhoz járul hozzá, hogy hasonló tragédiák ne fordulhassanak elő a jövőben. Elfogadhatatlanak és felháborítónak tartjuk, hogy nyílt antiszemita kijelentések hangozzanak el a Parlamentben, vagy annak valamely bizottsági ülésén, és ez ellen, ahogy eddig is, úgy a jövőben is határozottan fel kívánunk lépni".

Novák Előd az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának október 14-i ülésén ülésén az Egyebek napirendi pontban hullarablásnak nevezte a "holokausztipar 6,5 milliárdos közpénzlenyúlását, hiszen áldozatokra hivatkozva akarnak hasznot húzni a megélhetési emlékezők és bűnbakképzők" - írja Novák a közleményben. Hozzászólásában arra reagált, hogy a kormány szeptemberben döntött a Józsefvárosi pályaudvar holokauszt-emlékhellyé alakításáról és a 2014-es megemlékezéseket szolgáló civil alap létrehozásáról.

"Semmilyen antiszemita kijelentést nem tettem, mocskosat meg pláne nem" - állítja Novák, majd visszavág: "Ellenben L. Simon László adta ki az NKA támogatásával azt a verseskötetét, amiben sok egyéb öncélúan obszcén strófa mellett azt írta: „szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk gipszlenyomatokat”. Novák szerint szégyen, hogy egy ilyen ember az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke lehet.

Ezen kívül Novák szerint "L. Simon László önkényes ülésvezetéseivel rendszeresen túltesz Kövér László kiskirálykodásán", ezért a Jobbik panasszal fog élni, amiért L. Simon levezető elnökként "folyamatosan belebeszél szabályos hozzászólásaimba, és jogtalanul megvonja a szót".