Ön szegénysorban él? Legyen artista!

2013.10.16. 18:21

Az ország legszegényebb régióiban élő gyermekeknek nyújtana kiugrási lehetőséget az Artisták a jövő nemzedékéért elnevezésű kezdeményezés, amelynek szervezői legközelebb szombaton, a bódvalenkei freskófaluban tartanak bemutatót - közölték a szervezők.

A Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola által útjára indított program elsődleges célja, hogy bemutassa és megszerettesse az artista szakmát a hátrányos helyzetben élő kisiskolás korú gyermekekkel.

Az iskola oktatói korábban Jászberényben és Veresegyházán is megfordultak, ahol a bemutatókat követően a vállalkozó szellemű gyerekeket is bevonták a produkciókba.

A szervezők célja, hogy a legtehetségesebb fiatalokat egy kiugrási lehetőséget jelentő életpályára tereljék, a kiválasztottaknak az artistaképzőben biztosítanának lehetőséget a kiteljesedésre.

A szakiskola oktatói az artistaképzés alapjaira épülő tantervet is kidolgoztak, amelyet olyan intézményekben is alkalmaznának, ahol tornaterem híján esetenként csak az iskolafolyosón van lehetőség szervezett mozgásra. A rendhagyó, 15-20 perces tornaórák keretében a gyerekek többek között a pantomim, az akrobatika és a gimnasztika alapelemeivel ismerkedhetnének meg.