Rezsicsalót fogtak Dorogon

2013.10.18. 08:40

Sikkasztás gyanúja miatt vádemelést javasol a Dorogi Rendőrkapitányság egy 41 éves nő ellen, aki idős emberek a rezsire félretett pénzét költötte el – olvasható a rendőrség honlapján.

A gondozásra, segítségre szoruló idős sértettek a villany, gáz- és vízszámlájukat havonta a gyanúsított adta fel a postán, maguktól ugyanis ezt nem tudták megtenni. Tavaly szeptember és december között semmi probléma nem volt az elszámolással. A befizetést igazoló szelvénnyel és a visszajáróval is el tudott számolni az asszony.

Idén januárjában és februárjában azonban a sértettek a megszokottól eltérő csekkeket kaptak vissza. A posta körbélyegzője helyére egy grafit ceruzával másolt lenyomat került. Ezt azután vette észre egyikük, hogy tartozás miatt felszólító levelet kapott a közüzemi szolgáltatóktól.

A sértett a hamisítás miatt feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrök március 3-án előállították H-né P. Veronkát a Dorogi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán az asszony elismerte a bűncselekmény elkövetését.