Ez a poszt a következő Percről percre része:

Szocialista seregszemle a SYMA-csarnokban

Ismét az ország legnagyobb fémdobozában tartja az MSZP a párt országos programját elfogadó, országos és európai parlamenti listát állító kongresszusát. Az esemény egy fogászati kongresszus és egy ősgépeket is bemutató olditmer show közé esik a SYMA-csarnokban

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem hazudtolta meg magát az MSZP. A megújulást hirdetó párt a „Megújul az MSZP!" feliratú molinót feszítette ki a Syma-csarnokban induló kongresszusára. A rendezványen elfogadják a párt országos programját, valamint országos és európai listáját is. Feltéve, ha a küldöttek megszavazzák.

  • Ezt követeli megnyitó szavaiban Tóbiás József, aki Lukács Zoltánnal és Harangozó Tamással áll a színpadon „a legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz kihívójának kongresszusán”. Horror hangulatú videóval indít a show a mutyikról!

  • A vidóbejátszás a trafikmutyiról szól: hogyan osztotta szét a haverok között a bizniszt a Fidesz, politikusok és rokonaik kapták a trafikokat, 35 ezer tisztességes trafikost tettek tönkre. Az ötletgazda Lázár János, kapcsolattartó Rogán Antal. A főnök: Orbán viktor. Tiszta akciófilm, Guy Richie is megirigyelhetné!

  • Sok felejthetetlen rendezvénynek adott már helyet ez a csarnok: erotika kiállítástól horgász showig. Sőt, egy hete itt tartotta a DK is a maga kongresszusát, Gyurcsány Ferenccel!

  • A szájüregi daganatok kialakulásában számos faktor fedezhető fel, ezek közül nem elhanyagolható a szájhigiéné jelentősége." – figyelmeztet a XII. Szájhigiéniai Kongresszus. Szerencsére ez a rendezvény csütörtökön véget ért a Syma csarnokban.

  • “A trafikügy a jelenkor padlássöprése” ez a Fidesz igazi arca – tudatta az országgal Harangozó.

  • Nyugdíjlenyúlás, avagy Viktor hol vana nyugdíjunk: újabb videó, kemény zenei kísérettel, amikor Viktor arról beszél, hogy az államdósság miatt kellett a pénz. Ezzel szemben a valóság, hogy az államadósság növekedett, derül ki.

    Annyira jól sikerült nyomasztó hangulatot csinálni a videókban, hogy tényleg ki....szott nyomasztó!

  • Népszámlálási adatok szerint ma Magyarországon mintegy hárommillió ember töltötte be a hatvanadik életévét. A teljes lakosság több mint 30%-a. Sokan közülük továbbra is dolgoznak, kiveszik részüket a családi munkából, utaznak, sportolnak és nyitottak a világ újdonságaira. Nekik és természetesen családtagjaiknak, illetve minden érdeklődőnek szól a Nyugdíjas Expo – elnézést, előrelapoztunk a Syma-csarnok novemberi programkínálatában.

  • Újabb videó: Földmutyi! “Azt ígérték figyelni fognak az emberekre, de mással vannak elfoglalva” - ez minden videó elején lemegy ez a szöveg. A saját embereik köüzött osztották ki az állami földeket, családi gazdálkodók tízezrei maradtak ki. Felelősök Budai Gyula, segítség Szabó csaba,

  • Pedig azt hittük, legalább ez az, de nem! A mutyi szép régi szláv szó, jelentése zavaros. "Mutyity" mondja az orosz a jelenségre, mármint a sajátjukra. Külön történelmi korszakot is így neveznek, ez a" szmúta".

  • Jön a földmutyi, persze videóval. Hogy maradhatna el, valahonnan ahol érződik a pénz szaga: Simicska és Nyerges. 15 ezer hektárral lettek gazdagabbak. Ez több milliárd forint bevétel akkor is ha ki sem mennek a földre, miközben embereket tettek tönkre, akik a földdel foglalkoztak. Ez a fidesz igazi arca. "Ez csak a jéghegy csúcsa, meg kell mutatnunk az embereknek mi a Fidesz igazi arca." Folytatnunk kell a szembesítést.

  • Az adórendszerével a kisjövedelműeket bünteti a Fidesz. Torz. hibás adó- és családpolitikával büntetik a társadalom többségét. Nehéz a valóságot megtudni a kiadott statisztikai adatokból. De azt tudjuk, hogy a második világháború óta nem volt ilyen mély szegénység – mondja Tóbiás József.

  • Óránként lesz életre keltve egy-egy pöfékelő, lassú fordulatú ősgép is. A 100 évnél is idősebb traktorokat és a stabil motorokat működés közben is megcsodálhatnak majd! – ígéri a vén gépek rajongóinak a Syma csarnok jövő heti rendezvénye.

  • 600 ezer ember 20 ezer forintból él egy hónapban. Magyarország jobban teljesít az éhezésben a fásultságban a felesleges háborúzásban. A baloldal másképp gondolja: Mindenkinek kell, hogy boldoguljon az országban aki tehetséges, aki akar, aki kitartó – mondja Tóbiás, bár ez utóbbi gondolatot a munka világáról szóló Orbán is sokszor elmondta már.

  • Tóbiás Horn Gyulát idézte: az elsettek védtelenek segítése, ez a balodal küldetése.

  • Nincs hova hátrálni! – mondta Lukács Zoltán. Pont erről beszélt Orbán Viktor is 2009-ben, neki bejött.

  • A tisztességet és becsületet eljátszotta a Fidesz, de legjobban a munkavállalóknál, az egyszerű dolgozóknál és azoknál, akik nem találnak munkát. A munkatörvébykönyvébe beleírja, hogy bárkit bármikor ki lehet rúgni, könnyebben lehet kirúgni a kismamákat, beleírja, hogy lehet kevesebb a pihenőidő és eközben hamis adatokkal arról beszél, hogy növekszik a foglalkoztatottság. Növekszik is: Londonban – figyelmeztet Lukács.

  • Munkát, kenyeret! – nem félt kimondani Lukács.

  • Ennek a nemzetnek föl kell emelni a fejét, ki kell egyenesíteni a gerincét hogy eddig és ne továb, és az MSZP-nek ki kell mondani: Munkát és kenyeret. Erre a két szóra fogunk új Magyarországot építeni. Az emberek biztonságra vágynak: az MSZP ilyen országot fog teremteni – ígéri Lukács, kezében MSZP-s lapocskával, nehogy valaki másra gondoljon.

  • A Fideszeseknek minden, az embereknek semmi. Orbán személyes testőrsége a TEK, oda jutottak a milliárdok. Mi jutott önönek? Egy kiszolgáltatott alulfizettet rendőrség. 274 ezer nyomozást zártak le eredménytelenül 2012-ben. 30%-kal több, mint az MSZP idjén. Orbán rendszerében ez jut önöknek –  közölte Harangozó Tamás

  • Pengenyelés, gondolatolvasás, kettévágás, ámulatba ejtő lebegések és izgalmas szabadulások mellett számtalan, soha nem látott illúziót ismerhetnek meg a nézők, látványos, nagyszabású, Las Vegas-i stílusban. A z Anti-mágus, a Szabadulóművész, a Szemfényvesztő, a Feltaláló, a Dzsentlemen, a Boszorkány és a Mentalista – gyakran az életével játszik a produkció kedvéért. – ezt a Syma csarnokba november 23-án érkezők láthatják az Illuzionista showban.

  • Felvezető videót nyomnak, a kongresszusról mutatnak képeket, de leginkább Mesterházyról. Ő fog jönni! A csarnokban majdnem ezren vannak!

  • Csapatkapitányként konferálják fel a szocialista párt elnökét. És Magyarország következő miniszterelnökeként.

  • Sok dolgunk lesz a következő hónapokban, nézzük mik ezek és mi a tétje: Európa-ellenesség vagy európaiság, önkény vagy önmérséklet, becstelenség vagy tisztesség, hatalomszeretet vagy a haza szeretete, múltba révedés vagy a jövőbe tekintés, félelem vagy nyugalom: erről szól 2014! – mondja Mesterházy, aki külföldön is "jár és beszélget emberekkel".

  • Amikor külföldön járunk sokan nem értik, miért épül itt ez a fajta rendszer. Ilynekor azt mondom, csak az érti meg mi történik ma itt, aki megérti Orbán karakterét, jellemét. Azért ilyen a rendszer mert annak kitalálója ilyen. Az ő jellemrajzának pontos lenyomata. Mert Orbán Viktor háborúskodó, önkényes és Európa-ellenes – biztatja magát Mesterházy, megfeledkezve arról, hogy azért társadalmi bázisa is van az Orbán-arcú rendszernek.

  • Sokan azt hitték, jó lesz ez a rendszer, jó lesz a kétharmados többség, mert rendbe lehet tenni egy sor dolgot. Kérdezem én, jobb lett? Nem kérem. Ez a kormány visszaélt a kétharmaddal. Nem kezelte  a problémákat, sőt, súlyosbította. A többség zsarnoksága valósul meg a hétköznapokban. Nehogy bárki azt gondolja, hogy Orbán bármit is tanult abból ami történt.

  • Mesterházy sem félt kimondani! Munkát és kenyeret!

  • Ha Orbán marad, csak súlyosbodni fog a helyzet. Történelmi küldetésünk, hogy az országot visszarántsuk ebből. A tét az, hogy magyarok Orbán kezében hagyják-e a sorsukat, vagy változtatnak, hogy egy új köztársaságot építsünk – mondta Mesterházy, ezzel lényegében a hatodik köztársaságot megígérve, 1849-cel együtt.

  • Ma magyarországon 4 millió ember a létminimum alatt él, nem csak nőtt, de mélyült is a szegénység. A szegények között minden harmadik gyermek, 40 százalékuk pedig fiatal. Nem, hogy nincs munka, de akik dogoznak, azok közül is minden harmadik minimálbéren. Rengeteg család tapasztalja meg, hogy nem tudják beosztani a kevés pénzüket: Ez a dolgozói szegénység. A csődbement vállalkozásokról már nem is beszélve – figyelmeztet Mesterházy, a színpadias, de minimalista díszletek között.

  • Ezt láthatják december 7-én a Syma-csarnok vendégei.