Szerdán 26 fok lesz

2013.10.19. 12:26

Szombat kora délutánig erősen felhős, párás és napos területek egyaránt lesznek, utána egyre több helyen kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap. A hétvégén így már nem kell számítani esőre, de a szél többfelé megélénkülhet - áll a Met.hu előrjelzésében.

A hőmérséklet szombat délután 12 és 18, késő este 6 és 12 fok között várható. Vasárnap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 4 és 10 fok között várható, de északkeleten helyenként ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 22 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb.

Hétfőn az éjszaka képződő ködfoltok felőszlása után gyengén és erősen felhős tájak és időszakok egyaránt lesznek, nyugaton helyenként kisebb eső, záporeső előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között várható, de északkeleten ennél kissé hűvösebb időre van kilátás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb.

Kedden az északi és a keleti országrész felett általában sok lesz a felhő, és főként ott fordul elő szórványosan eső, záporeső, egy-egy zivatar is kialakul. Másutt több órára kisüt a nap, számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 24, de északkeleten csak 14, 18 fok között alakul.

Szerdán eleinte északkeleten még sok lesz a felhő, kisebb eső, szitálás is előfordulhat, majd ott is csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb.