János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balástyán próbálkozott a néma gyilkos

2013.10.22. 07:54

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt vitt kórházba két embert a mentőszolgálat keddre virradó éjjel Balástyáról. Az Alkotmány utca egyik házában a lakók rosszul lettek, majd a mérések szén-monoxid jelenlétét mutatták ki az épületben. 

A katasztrófavédelem munkatársai ezért a gázszolgáltatót és a kéményseprő-ipari szolgáltatót is a helyszínre hívták.

Ahogy egy korábbi felmérés alapján írtuk: a szakértők szerint hamis védelmet sugallnak a szén-monoxid-riasztók. A nyílt égésterű gázkészülékkel rendelkező lakásokban fordulhat elő szén-monoxid-mérgezés, s bár eddig a becslések szerint 100-500 ezer lakásban szereltek fel szén-monoxid-riasztót, tízből nyolc lakásban hamis biztonságérzetben élnek a lakók.

A probléma azóta egyre fontosabb, hogy a lakásokban tömegesen cserélik ki jó légzárásúakra az ablakokat. A nyílt égésterű gázkészülékek, amelyek a belső térből veszik az égéshez a levegőt, hamar kiégetik abból az oxigént, és szén-monoxiddal telítik a lakást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!