Gátlástalan fémtolvajok ellen emeltek vádat

2013.10.22. 17:58

A kiszabható legsúlyosabb büntetést szorgalmazza a Nagykőrösi Járási Ügyészség a Pest megyei városban elszaporodott fémlopások elkövetői ellen. A közelmúltban két ügyben is vádat emeltek az illetékes bíróságon.

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője Gyugyi Csilla elmondta, hogy Nagykőrösön a vagyon és jövedelem nélküli elkövetők az utóbbi időszakban szinte mindent elvisznek, ami fém és amit a fémkereskedőknek el tudnak adni.

A járási ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki április és szeptember között temetőből, szeméttelepről, ipari létesítményből és lakóépületekből rendszeresen lopott kerítéseket, vaskaput, vasrácsot, alumíniumlétrát, kábelt.

Egy másik fémlopási ügy két vádlottja az év első felében nagykőrösi kertekből vitt el például üzemanyagot, kézi szerszámokat, szivattyút és rotációs kapát.
Gátlástalanságukat mutatja, hogy egy "épület méretű" olajtartályról éjszakákon át szerelték le a fémlemezeket, hogy ezekből is pénzt szerezzenek a kereskedőnél.

Mindhárom elkövető előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást. Mivel halmazatban követték el a cselekményeket, négy és fél év börtönre is ítélhetik őket.