Százezres lett a tizenötezer forintos kölcsön

2013.10.22. 08:41

15.000 forintot kapott kölcsön egy asszony egy házaspártól, de több mint 100.000 forintot kellett visszafizetnie, írja a police.hu. A házaspárt Tokodaltárón fogta el a rendőrség hétfőn, és uzsora bűntett elkövetésével gyanúsítják.

A gyanúsítottak 2013 júniusában 15.000 forint kölcsönt adtak egy falubelijüknek. A kölcsönt felvevő nő a pénzt nem tudta visszaadni a megbeszélt egy hónapon belül, így további egy hónap haladékot kért. A gyanúsítottak ezt megadták, a visszafizetendő összeget azonban duplájára emelték.

Az idő múlásával az asszonytól egyre több és több pénzt követeltek. A házaspár ennél is tovább ment: elvették a nő bankkártyáját és igazolványait, melyeket felhasználva naponta ellenőrizték, mikor érkezik pénz az asszony számlájára.

A bank hétfőn értesítette a nőt az utalásról. A hír hallatán a házaspár autóba ültette a nőt és Dorogon a pénz felvételére kényszerítették. Ezután döntött úgy az asszony, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. A házaspárt a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.