Deutsch: Nincs kilövési engedély Csányira

2013.10.23. 15:40

„Tájékozottsága alapján ön akár MLSZ-elnök is lehetne" - így reagált Deutsch Tamás a Heti Válasz interjújában arra a felvetésére, hogy ha Csányi Sándor MLSZ-elnöknek le kellene mondania a 8:1 miatt, akkor neki magának is így kellene tennie MTK-elnökként. A futballcsapat 15. a tabellán. „Budapest öt történelmi klubjából négynél különválik az egyesület és a futball. Nem vagyok tehát elnöke az MTK labdarúgásának" - mondja Deutsch, aki nem is követeli Csányi lemondását.

A lapnak adott interjújában azt állítja, hogy az OTP-vezér elleni fideszes támadások nem központi utasításra születnek, nincs kilövési engedély a pártban Csányira. „Nyilvánvalóan léteznek hatalmi manőverek, ám a világot egyetlen nagy hatalmi összeesküvésnek látni tévedés. Nem beszéltem senkivel a Facebook-bejegyzésem előtt, utána sem hívott fel senki a Fidesz kampánysasfészkéből, hogy megveregessék a vállam."

Deutsch szerint már Brüsszelben is kipukkadni látszik a Bajnai-lufi. Egy éve a volt kormányfő színre lépését még úgy fogadták európai baloldali körökben, hogy végre, itt az alternatíva Magyarországon, de mára kifulladt a lendület. Amikor egy év alatt sem sikerül megoldani az egyetlen politikai feladatot - létrehozni egy választási szövetséget - akkor a sajátjai is annak látják, ami. Amatőrnek.

„Senki sem vádolhat azzal, hogy nagy híve lennék Gyurcsánynak, de azon az oldalon a kanyarban sincs senki hozzá képest. Az persze igaz, hogy Magyarországon nincs az a csillagállás, amely alatt akár egy önkormányzati szavazókörben győzni tudna. Hosszú életet kívánok neki, de ha 180 évig is él, akkor sem nyerne újra országgyűlési választást. Ha viszont az a kérdés, hogy a baloldali szavazó kit szeretne a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy hármasból, abban a csatában még lehet nyerő" - közölte.