Felfigyelt a Fidesz a liberálisokra

2013.10.24. 17:44

Kuncze Gábor és Fodor Gábor alig jött le az ellenzéki hmmm... összefogás pódiumáról, a Fidesz máris megtalálta őket egy szaftos kis üggyel. Kocsis Máté ugyanis csütörtökön arra szólította fel a levitézlett SZDSZ levitézlett ex-elnökeit, Kuncze Gábort, Fodor Gábort és Kóka Jánost, hogy fizessék vissza a párt által a Magyar Fejlesztési Banktól irodavásárlásra felvett hitelt.

A Fidesz számításai szerint az évekkel ezelőtt felvett 415 milliós kölcsönből eredő tartozás összege mára meghaladja a félmilliárd forintot, amit az állami tulajdonú MFB-nek veszteségként kell leírnia, azaz végső soron az SZDSZ által "elherdált pénzt" az adófizetők állják majd. 

Kocsis arra az esetre, ha az SZDSZ-es vezetők nem törlesztenének, beígért egy olyan törvényt, ami a megszűnt, felszámolt pártok adósságának rendezésére szolgálna - mi kíváncsian várjuk, vajon a jó fideszes szokásnak megfelelően ezt is sikerül-e viszamenőleges hatályúvá tenni. Kocsis Máté azt is közölte, a Fidesz kéri az MFB-től, vizsgálja meg, van-e az egykori SZDSZ tulajdonában olyan ingatlan, amelyre ráterhelhető ez a tartozás, és amelynek állami tulajdonba vételével csökkenthető az adósság.