Gyorsan egy kis pénzt Kerényinek!

2013.10.24. 21:01 Módosítva: 2013.10.24. 22:47

Egy kormányrendelet 336,9 millió forintot különített el Kerényi Imre számára a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból – áll a csütörtöki Magyar Közlönyben. A cicomás titulussal rendelkező - olvassák csak ki! - „magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése ügyével összefüggő feladatokért felelős miniszterelnöki megbízott” a fel nem használt összegeket köteles visszafizetni a kincstárnak.

A határozat a 2014-es költségvetésből is kikanyarított egy 281,1 milliós szeletet a Nemzeti Színház igazgatójának lebuzizásával, az Alaptörvény asztalával, szürreális festményekkel és más fontos random feladatokkal foglalkozó megbízott számára.

A kormány további átcsoportosításokat is végrehajtott csütörtökön: 10 millió forint jut „a Rubik-kocka motívuma és gondolatisága által ihletett kiállítási központ” létrehozásával összefüggő személyi jellegű költségekre. Szeptember elején a kormány a Rubik-központ megvalósításával összefüggő feladatok ellátására, a beruházások előkészítésére 200 millió forintot csoportosított át a Nemzeti Vagyonkezelő részére. Az akkori kormányhatározat a központ előkészítésével kapcsolatos feladatokra a 2014. évi központi költségvetésből 520 millió forintot irányzott elő.