Zsófia
17 °C
21 °C

Kuncze nem dörmög többé a Klubrádión

2013.10.24. 21:50 Módosítva: 2013.10.25. 01:14

Úgy tűnik, egy időre véget ért Kuncze Gábor műsorvezetői karrierje. A volt belügyminiszter és SZDSZ-elnök több éve a Klubrádió stábját erősítette, egészen máig. A rádió Kuncze október 23-i szereplésével és a politikába való visszatérésével magyarázza, hogy miért válik meg tőle. A közlemény csütörtök este jelent meg a Klubrádió Facebook-oldalán, és úgy fogalmaz, csupán szüneteltetik a közös munkát, de visszavárják. 

KÖZLEMÉNY

Kuncze Gábor az október 23-i ünnepen a média színpadáról átlépett a politika színpadára. Látványos sikerére a Klubrádió minden hallgatója és munkatársa büszke lehet. A kampányhoz közeledve a médiumokra még szigorúbb szakmai és etikai szabályok vonatkoznak, mint máskor. A Klubrádióban a műsorvezetők nem résztvevői, hanem közvetítői a politikai versenynek. Másokkal ellentétben mi komolyan vesszük az etikai normákat, ennek is köszönhetően tekintik oly sokan rádiónkat A közszolgálati adónak. Kuncze Gábornak sokat köszönhet a Klubrádió, nemcsak szellemes és felkészült munkatársat ismerhettünk meg a személyében, hanem rendkívül fegyelmezettet is. Politikusi fellépésének a ténye és nem a minősége összeférhetetlen a rádiós státusszal, ezért ezen a téren szüneteltetjük a közös munkát. Szurkolunk neki, de visszavárjuk.

A hír láthatóan komoly vihart kavart, a kommentelők leginkább arról írnak, hogy most már tényleg megbánták a rádiónak küldött anyagi támogatást, illetve a Klubrádió melletti tüntetéseken való részvételüket. Többen cenzúrával és a szocialistáknak való megfelelési kényszerrel vádolják a rádiót, hiszen az október 23-i tüntetésen Gyurcsányhoz hasonlóan Kuncze Gábor is nyíltan bírálta az MSZP-Együtt 2014-megállapodást:

Az nem összefogás, ha az osztozkodó pártok legfőbb szempontja, hogy a választási vereség után, ha pár fővel is, de külön frakciót alakíthassanak a parlamentben. Olyan ez, mintha külön sírhelyért küzdenének a közös temetőben.

Egyébként tudományosan is kiszámoltuk, hogy Kuncze volt az ellenzéki gyűlés legnépszerűbb fellépője.

Pár hozzászóló szerint a Klubrádió döntése azért is furcsa, mert Kuncze már egy jó ideje vezeti a Szabadelvű Polgári Egyesületet, és eredetileg SZDSZ-esként vették még fel műsorvezetőnek. Viszont a rádiónak mégis csak azután lett probléma Kuncze politikai szerepvállalása, miután elmondta beszédét a szerdai ellenzéki tüntetésen. Az egyik kommentelő írja:

Kuncze Gábor még parlamenti képviselő volt, amikor elkezdett a Klubrádióban műsort vezetni. Az SZPE-nek régóta az elnöke, és időről időre tart nyilvános beszédeket. Ergo hazugság, hogy ez lenne a Klubrádióból való eltávolításának az oka.

Kuncze Gábor az ATV-nek beszélt kirúgásáról. Vicsek Ferenc, a Klubrádió szerkesztője közölte vele a hírt, a döntést pedig a tulajdonos, Arató András hozta meg. Arató kérése az, hogy a választásokig ne vezessen műsort, mivel a rádió megítélése szerint Kuncze a szónoklatával politikai területre lépett. A lapátra tett expolitikus-műsorvezető-politikus a döntést tudomásul veszi, de jobban örült volna, ha előbb szólnak neki és így marad ideje elköszönni a hallgatóitól.

Egyébként napokkal korábban tudni lehetett, hogy Kuncze is a szónokok egyike lesz. A felszólalók sorrendjét október 21-én, hétfőn hozták nyilvánosságra.