Vádat emeltek a margitszigeti szatír ellen

2013.10.24. 09:28

Vádat emeltek a „margitszigeti szatír” néven elhíresült magamutogató (más néven szatír) ügyében szeméremsértés és más bűncselekmények miatt a bíróságon – közölte a főügyészség. Ez az a férfi, aki azután bukott le, hogy az Index rászabadította szatírvadászát, Pándi Balázst. Munkatársunknak ugyan nem sikerült őt elkapnia, de rengeteg olvasó-szemtanú-áldozat jelentkezett, és értékes információkkal szolgált. Az önkéntes szatírfigyelőknek hála pedig nem egy, hanem rögtön két szatírt is elcsíptek a rendőrök

A most elkészült vádirat szerint az elkapott férfi közül az egyik már tavaly áprilisában két különböző alkalommal is megjelent a Margit-szigeten, ahol „saját nemi vágyának kielégítése céljából, nemi szervét szeméremsértő módon mutogatta egy arra futó nőnek”. Másodszorra már nem volt ilyen szerencsés: amikor mutogatta magát, a nő szólt a rendőrségnek, akik elfogták.

Szatír ijesztgeti a Margitszigeten futókat

Csakhogy a történet itt nem ért véget!

Hogyhogy nem, ugyanez a férfi idén szeptember 15-én is felbukkant a szigeten („nemi vágyának kielégítése céljából, ismét meztelen alsótesttel, szeméremsértő módon mutogatta magát mások előtt”), de a futók elkapták, és átadták a kiérkező rendőröknek. 

Tettéért két évet kaphat. A kerületi ügyészség a jelenleg is házi őrizetben lévő vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Arról, hogy a másik szatír ügye hol tart, egyelőre nincs hír.