2500 cégtől vehetik vissza a támogatást

2013.10.26. 13:45

Nyilvánosságra hozta az átláthatósági nyilatkozatot ki nem töltő cégek listáját a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az a körülbelül 2500 cégtől, amely nem jelentették az NFÜ-nek, hogy hol adózott a támogatásokból megvalósított fejlesztésekből bejövő jövedelem után, az elveszíti a korábban neki megítélt támogatást.

Az  NFÜ szeptember eleje óta több mint 46 ezer cégnek és civil szervezetnek küldte el az új átláthatósági nyilatkozatot. Az adózási kérdések mellett az NFÜ a tulajdonosi szerkezetre is rákérdezett. Az nfu.hu/atlathatosag oldalra felkerül minden olyan kedvezményezett, aki harmadik kiküldést követően sem vette át a nyilatkozatot, később pedig azokat is lajstromba veszik ugyanitt, akik elmulasztották a nyilatkozat kitöltését és visszaküldését. 

Az NFÜ hangsúlyozza: a mulasztások esetében kivétel nélkül megindítja az elállási folyamatot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindazok a cégek és egyéb szervezetek, amelyek nem tettek eleget a vállalt tájékoztatási kötelezettségüknek, elvesztik a korábban számukra megítélt támogatást.