Zsigó: A DK-t is vizsgálni kell a bajai ügyben

2013.10.26. 13:23

Bár Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke teljes körű belső etikai vizsgálatot ígért a hamisított bajai videófelvétel ügyében, a Fidesz arra kéri a nyomozóhatóságokat, hogy a DK szerepét is tisztázzák az ügyben - mondta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

A Fidesz szóvivője - Baja polgármestere - megfogalmazása szerint az összes szereplő tagad, "még Gyurcsány Ferenc is lapít", "zavaros színjátékot játszik" ebben az ügyben, pedig ideje lenne tisztázni, hogy a DK embere kinek a megbízásából vett részt a hamisításban, illetve a pártelnök és emberei milyen esetleges szerepet töltöttek be abban.

Zsigó Róbert utalt arra, hogy Gyurcsány Ferenc hétfőn teljes körű etikai vizsgálatot ígért, ám erről azóta hallgat. "Egy embert feláldoztak", de a Fidesz tudni szeretné, hogy az ígért vizsgálat megtörtént-e. Arra is választ várnak, hogy vizsgálták-e, aktivistájuk miként került a hamisítási ügybe, megkérdezték-e a részletekről és arról, hogy kitől kapta a megbízást. Jelezte: biztosak benne, hogy Gyurcsány Ferenctől nem kapnak majd választ kérdéseikre, ezért arra kérik a nyomozóhatóságokat, hogy a DK szerepét is tisztázzák ebben az ügyben.