Zelma, Rajmund
-1 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Arató: A Klubrádiót nem a hallgatók hozták össze maguknak

2013.10.27. 15:33

Mindenki mindenkit leteremt Kuncze-ügyben: miközben Gyurcsány Ferenc telefonon felhívta és leteremtette a Klubrádió tulajdonosát, Arató Andrást, amiért a rádió megvált Kuncze Gábortól, Arató (AA monogrammal) egy másik, néven nem nevezett embert teremtett le a Klubrádió Facebook-oldalán

"Először is nem a hallgatók hoztak össze maguknak rádiót, nem is a szocialisták, és különösen nem a liberálisok; nem ők fordították vagyonuk jelentős részét a szabad hang megteremtésére, fenntartására, nem ők mentek perre a hatalommal, nem ők mentek el az Eu-ba, a szabad világ sajtójába, nem ők keresték a leglehetetlenebb helyzetben a megoldásokat - más szóval, nem ők vitték vásárra a bőrüket" - írja az ismeretlennek Arató, aki úgy látja, most a kibicek rontanak neki, "akiknek semmi sem drága, ami nem az övék". "Senki más nem csinált rádiót. Jószerivel semmit sem csináltak mások" - írja a Klubrádió vezére. Szerinte a rádió hallgatói segítettek, de "nem megoldották a gyakran megoldhatatlant".

Arató - feltehetőleg Gyurcsány Ference is utalva - azt is szóvá teszi, hogy a most Kuncze eltávolítása miatt panaszkodók miért nem kárhoztatják "azokat a milliárdosokat, akiknek módjuk lett volna érdemben segíteni, de nem tették". Annyit azért megjegyez, hogy nem elegánsan váltak meg a műsorvezetőtől. "Ezért elnézést szerettem volna már csütörtökön kérni, de visszahívás híján erre még nem volt módom" - írta "AA".

A Kuncze-ügy nem csitult, amióta a politikus-műsorvezető nem kívánt személy lett a rádiónál. Nem Gyurcsány az egyetlen, aki nekiment a rádiónak. Támadta Arató döntését a baloldali Galamus online lap főszerkesztője, egykori Klubrádiós Mihancsik Zsófia is. "Kuncze Gábor akármilyen színpadra, akármilyen minőségben áll fel, megmarad hiteles embernek (ennélfogva hiteles műsorvezetőnek). Ő igen. Úgyhogy hagyjuk az etikát (meg a nagyképű okoskodást)! Jobb ürügyet kellett volna találni! Mert így mindenki hihető magyarázatot keres. Piacit. Vagy politikait" - írta az újságírónő, akiről annyit azért érdemes megjegyezni, hogy annak idején szintén kirúgtak a Klubrádiótól. A szintén exklubrádiós Orosz József pedig Vicsek Ferencnek, a rádió jelenlegi főszerkesztőjének esett neki, utóbbi erre reagált is. 

A rádió korábban közleményben jelentette be, hogy Kuncze nem vezet többet műsort a csatornán, miután október 23-án politikusként szerepelt az ellenzék nagygyűlésén. A rádió szerint azzal, hogy Kuncze Gábor felszólalt az ellenzéki demonstráción, a média színpadáról átlépett a politika színpadára. A kampányhoz közeledve a médiumokra még szigorúbb szakmai és etikai szabályok vonatkoznak, mint máskor - indokolta a rádió, hogy miért válnak meg tőle, azt is hozzátették azonban, hogy szurkolnak neki és visszavárják. Sokan bírálták ez a döntést, mondván, az álságos, hiszen Kuncze még országgyűlési képviselő volt, amikor a rádiónál elkezdett műsort vezetni. A döntés még a munkatársakat is megosztotta.