Gyurcsány leteremtette a Klubrádiót Kuncze miatt

2013.10.27. 14:49
Gyurcsány Ferenc szerint nem baj, hogy Kuncze Gábor politikai beszédet mondott az október 23-i ellenzéki tüntetésen, a Klubrádió tulajdonosa rontott, amikor ezért kirúgta a műsort is vezető régi-új politikust. A DK-vezér szerint azonban nem szabad végletesen büntetni ezért a lépésért a rádiót.

A DK elnöke nem érti a Klubrádiót, szerinte nem kellett volna kitenni Kuncze Gábor, egykori SZDSZ-elnököt azért, mert október 23-án újra beszállt a politikába, és többek között az ő társaságában mondott beszédet az ellenzék közös demonstrációján.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán egy hosszabb kommentben fejtette ki véleményét, elmesélve, hogyan hívta fel Arató Andrást, a rádió tulajdonosát. "Amikor csütörtök késő este meghallottam, hogy a Klubrádió tulajdonosának utasítására kirúgták Kuncze Gábort, felhívtam Arató Andrást és szenvedélyesen kritizáltam döntését."

Gyurcsány azt írta, hogy a döntésről "lesújtó véleményt" mondott Aratónak. "Nem értem a Klubrádiót. Az a baja Kunczéval, hogy politizál. De hát a Klubrádió is ezt teszi. Szabadelvű, baloldali demokratikus hang a silány kormánypropaganda tengerében. És nagyon becsülöm ezért. Nem az a baj, ha egy műsorvezető politizál, hanem az, ha ezt eltitkolja és így becsapja a hallgatót. Kunczéről viszont mindeni tudja, hogy mit csinál(t), tudja, hogy egy szabadelvű egyesületet vezet."

Gyurcsány szerint Kuncze kirúgása ellenére is szükség van a rádióra. "Azt mondom a hallgatóknak, hogy sokáig ne őrizzék egyébként jogos felháborodásukat. Ne büntessék végletesen és véglegesen a rádiót. Mert szükség van rá. Akkor is ha messze nem tökéletes."

A rádió korábban szintén a Facebookon jelentette be, hogy Kuncze nem vezet többet műsort a csatornán, miután október 23-án politikusként szerepelt az ellenzék nagygyűlésén. A rádió szerint azzal, hogy Kuncze Gábor felszólalt az ellenzéki demonstráción, a média színpadáról átlépett a politika színpadára. A kampányhoz közeledve a médiumokra még szigorúbb szakmai és etikai szabályok vonatkoznak, mint máskor - indokolta a rádió, hogy miért válnak meg tőle, azt is hozzátették azonban, hogy szurkolnak neki és visszavárják.

Az elbocsátás baráti hangvétele azonban nem hatotta meg a rádió hallagatóinak jó részét. A bejelentés után óriási zúgolódás kezdődött a Klubrádió oldalán. A döntés még a munkatársakat is megosztotta.