A Szomszédokkal rémisztgeti a gimiseket a rendőrség

2013.10.29. 14:01 Módosítva: 2013.10.29. 17:20
Sokkoló videót forgatott a dohányzás és a piálás veszélyeiről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A Szomszédok legjobb epizódjait idéző filmből kiderül, hogy az ember már az első slukktól egy rohammentőben végezheti, és hogy már a gimisek is komcsiznak.
Csak egy szippantás

0:20 Ez is csak egy unalmas nap az iskolában, de ma este 9-kor Zsófiéknál buliiiii lesz.

0:30 – Miért lógatod az orrod? – kérdezi Hugitól Zsófi, aki azzal próbál a bizalmába férkőzni, hogy a fiatalok nyelvén beszél vele.

0:55 Hugi azért lógatja, mert nem sikerült neki a matekdoga, aztán olyan gyorsan szalad ki a száján az, hogy "BasszuskulcsmostanábanamúgysemsikerülsemmiMartinészresemvesz-pedigtökjófejsrác", hogy ezt már nem sikerül kisípolni. Az ilyen durva felütés után mindenesetre érezni lehet, hogy ez a lány a vesztébe rohan.

0:58 - Figyi, csajos, ma összecsapunk egy jó bulit. Az ősök úgyse jönnek ma haza Prágából - folytatja Zsófi, aki előző este gondosan tanulmányozta Kovalovszky Miklós 1963-ban Az ifjúság nyelvéről megjelent tanulmányát.

1:15 Huginak minden baja van, ezért vad kommunistázásba kezd: - Komcsi? Ú, ez jó lesz! Nagyon köhög és nem tud ellazulni, mert reggel óta nem találja a pipáját.

1:33 Önfeledten buliznak a fiatalok. A felvételek valószínűleg Norvégiában készültek, mert este van, de el kell húzni a függönyt, hogy ne süssön be a nap.

1:38 A legjobban persze a dundi lány táncol, de tuti, hogy ezen a bulin se fog összejönni neki semmi.

2:29 Fekete dzsippel közeledik a helyszínre a drogdíler. Nem, bocsánat. Ezek Hugi szülei.

2:30 Földesi-Szabó Lászlót erre a szerepre kiengedték a börtönből.  – Nem csörögsz haza, kedves? Mindjárt otthon vagyunk – mondja édelegve a feleségének, aki nem Bálint Antónia, és nincs is túl jó passzban. – Ez jó ötlet, már hívom is őket, mondja erőltetettet kedvességgel az anya és erős színészi eszközökkel érzékelteti, hogy házasságuk válságát a prágai kiruccanáson sem sikerült megoldani.

2:58 – Mit parázol, inkább szívj te is egy slukkot, mondja az asztmás Huginak a vagány Martin, aki éppen be akarja cigiztetni a csajt egy füstszűrős dohánytermékkel.

3:20 Végre beindul a party: Hugi köhögőrohamot kap, egy másik srác pedig a vécén okádik, miután nagy mennyiségű Zwack barackpálinkát ivott műanyag pohárból.

4:10 Nemcsak a Szomszédokban, itt is a mentőorvos a legjobb színész. Hugi még csak-csak megvan valahogy, de a részeg srácnak durván alacsony a pulzusa és a szaturációja – legalábbis ezt láthatjuk a Mentőszolgálat Medtronic márkájú EKG-jén.

5:50 A mentőautó nagy sebességgel robog a kórház sürgősségi osztályára. A mentőápolók nagyon sietnek, mert már régen rá akartak gyújtani.

5:52 Mintha Gyurcsány Ferenc szólalna meg. De nem, ez újra a higgadt mentőorvos, aki Győrfi Pált alakítja, és beszámol a sajtónak a durva esetről. A sajtótájékoztató kiváló alkalom arra, hogy megmutassák a Németországból leselejtezett Volkswagen típusú rohammentőt, aminek jól láthatóan működik az összes megkülönböztető fényjelzése.

A videót a 444-en találtuk.

Tényleg jobb ez a film mint a Szomszédok? Vagy van ennél viccesebb jelenet Mágenheim doktorral? Az Index Facebook-oldalán elmondhatja.